Cu toții am simțit nevoia bruscă de a face un pui de somn imediat după masă. Se dovedește că nu doar dragostea noastră pentru somn sau o zi grea la muncă poate declanșa somnolență.Tipul de hrană pe care o consumăm în fiecare zi ne poate induce această stare.
În articolul de față vă prezentăm 5 alimente care pot provoca somnolență, mai ales atunci când sunt consumate împreună.
1.Lactate
Dintre toate celelalte produse lactate, brânzeturile au cel mai relaxant efect deoarece conțin o cantitate mare de calciu. Adăugarea de biscuiți în brânză va produce un efect de inducere a somnului mai puternic, deoarece carbohidrații intensifică funcția triptofanului.
2.Migdalele
Migdalele sunt bogate în triptofan, un aminoacid care produce melatonină, care este adesea cunoscută drept „hormonul somnului”. În plus, aceste nuci sunt pline de magneziu, care ușurează tensiunea musculară și te face să te simți somnoros.
3.Banane
Zahărul, potasiul și magneziul găsite în banane fac triptofanul să intre ușor în creier și provoacă somnolență.
4. Nucile
Nucile conțin mai puțin triptofan decât migdalele, dar au propria lor sursă de melatonină. Cercetările au arătat că nucile cresc nivelul acestui hormon în sânge și te fac să te simți destul de somnoros.
5.Cireșele
Cireșele, în special cireșele acre, au un conținut relativ ridicat de melatonină. Cu toate acestea, consumul unui pumn de cireșe proaspete nu va face diferența. Bea un pahar de suc de cireșe și te va adormi in cel mai scurt timp.
6.Mușețel
Mușețelul este plin de glicină, un aminoacid care are un efect sedativ ușor care relaxează mușchii și sistemul nervos. După o ceașcă de ceai de mușețel, abia poți să ții ochii deschiși și să te concentrezi pe probleme importante.
7. Semințe de dovleac
Pe lângă triptofan, semințele de dovleac conțin cantități mari de zinc și magneziu. Acești compuși te calmează și te relaxează și cu greu poți rezista tentației de a ațipi pentru câteva minute.