Reclamă

De mulți ani, sărbătorirea uniunii unui cuplu este cimentată în tradițiile de nuntă, fie că se bazează pe religie sau cultură.

Cu toate acestea, pe măsură ce timpul a trecut, aceste tradiții au fost reimaginate, dinamizate sau chiar abandonate cu totul. De la jurămintele de nuntă controversate, până la rochii de mireasă neconvenționale și cine plimbă mireasa pe culoar, multe s-au schimbat de-a lungul anilor.

1. Aruncarea buchetului și jartierei

Top 5 tradiții de nuntă și cum s-au schimbat de-a lungul anilor
Pixabay

Această tradiție poate fi datată din anii 1800 în Anglia. Când se credea că oamenii care prind buchetul și jartiera sunt următorii la rând să se căsătorească. Poate însemna și noroc pentru doamnele singure. Înainte de anii 1800, era considerat un noroc pentru femeile singure să atingă mireasa în speranța că averea nunții miresei le va scăpa.

De-a lungul anilor, a evoluat spre a avea buchetul aruncat spre sfârșitul recepției, pe care să-l prindă prietenii singuri. În avans rapid către nunțile moderne de astăzi, cuplurile tind să omite acest lucru în timpul recepției pentru a evita momentele jenante și pentru a pune prietenii singuri în lumina reflectoarelor, deoarece femeile singure nu se mai grăbesc să se căsătorească.

2. Rochia de mireasă

Rochia de mireasă victoriană a început tendința rochiei de mireasă albă. Înainte de domnia reginei Victoria, în care a apărut purtarea de alb pentru o rochie de mireasă, purtarea altor culori decât albul era norma. În zilele noastre, mireasa modernă încă optează pentru o rochie de mireasă albă. Dar din ce în ce mai mulți aleg să o facă colorată, lejeră. Sau să poarte un costum cu pantaloni. Atâta timp cât se simt uimitor în haine.

3. Cum sosește mireasa

Tradiția a arătat că mirii sosesc separat la biserică cu mașinile respective, cu propriul anturaj sau cu familia în remorche. Acum, tot mai multe cupluri ajung împreună la locul ceremoniei. În 2014, Solange Knowles și soțul Alan Ferguson au sosit la ceremonia lor cu biciclete albe asortate. Ceea ce ar putea semnala o nouă tendință.

4. Recitarea jurămintelor tradiționale de nuntă

Din 1662, Cartea Anglicană de Rugăciune Comună a enumerat această linie în jurămintele de căsătorie. “Să iubim, să prețuim și să ne supunem, până când moartea ne va despărți”. Acest jurământ a fost urmat în mod tradițional de miresele familiei regale. Până când Diana a devenit prima mireasă regală care a refuzat să includă „să se supună” în jurămintele ei de nuntă cu Prințul Charles. În schimb, ea a promis să-l iubească, să mângâie, să cinstească și să-l țină în stare de boală și de sănătate.

Această ruptură controversată de tradiție a fost un precedent pentru nunțile succesive ale familiei regale. Deoarece Kate Middleton și Meghan Markle au optat, de asemenea, să omite acest cuvânt în jurămintele lor de nuntă.

5. De la nunți mari la nunți minimaliste

În timp ce nunțile sunt în mod tradițional sărbători mari și fastuoase la care participă în mod obișnuit mulți oaspeți. În ultimii ani au existat nunți minimaliste care constau într-o listă limitată de invitați, unele chiar la care participă doar cuplul. Să luăm, de exemplu, pe Kristen Bell și Dax Shepard care au ales să se căsătorească într-o curte mică din Beverly Hills care, potrivit mirelui, i-a costat doar 142 de dolari în total.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro