Gătitul este un amestec fin de artă și știință și acest amestec duce uneori la accidente.
Produsul final sunt preparatele arse care vă pot face să vă pierdeți pofta de mâncare. Astăzi, vă vom spune 5 sfaturi inteligente pentru a repara alimentele arse.
Schimbați oala de gătit
În cazul în care doar partea inferioară a vasului se arde, cel mai simplu truc este să schimbi oala. Și să eviți să răzuiești alimentele arse și să le amesteci.
Tăiați partea arsă
În cazul în care o anumită bucată de carne, legume sau orice aliment este ars în timpul gătirii, pur și simplu tăiați acea parte din întregul vas. Procedând astfel, puteți evita stricați întregul fel de mâncare.
Folosește cartofi
Da, ai citit bine. În cazul alimentelor arse, regele legumelor poate salva ziua. Se știe că cartofii absorb aromele și mirosul unui fel de mâncare. Puteți curăța și tăia grosier câțiva cartofi dacă ați ars un recipient care conține un vas. Adăugați-le în oală și fierbeți vasul ușor pentru ceva timp. Scoateți și aruncați cartofii.
Adăugați element acid
Dacă mâncarea este ușor arsă, adăugați ingrediente acide și echilibrați aroma. Puteți alege dintre suc de lămâie, oțet, vin alb, vin roșu sau roșii, în funcție de fel de mâncare.
Folosiți produse cremoase
În cazul în care mâncarea este ușor arsă, puteți adăuga produse lactate precum smântână, unt, lapte sau caș. Acest truc este folosit doar pentru curry și sosuri.
Carcinogeni din alimente
Anumite alimente, atunci când sunt gătite la o temperatură ridicată, formează substanțe chimice naturale. Acestea sunt clasificate drept agenți cancerigeni probabili. Dar studiile sugerează că acești cancerigeni „probabili” sunt de fapt puțin probabil să provoace cele mai comune tipuri de cancer.
Preocuparea cu privire la alimentele arse care crește riscul de cancer se referă la substanțele chimice care se formează atunci când alimentele sunt gătite în exces sau arse. Cele mai răspândite două grupuri de alimente afectate sunt alimentele cu amidon și carnea.