Tocuri înalte ar putea fi o modă, dar încălțămintea zilnică joasă și plate vă salvează articulațiile și ligamentele de toată tensiunea

O postură proastă a corpului vă poate afecta sănătatea mușchilor și a oaselor.

Vă poate crește șansele de rănire și poate îngreuna chiar și funcțiile naturale ale corpului, cum ar fi digestia și respirația. Pe de altă parte, să fii atent la felul în care stai sau stai în picioare, poate ameliora acele dureri și dureri cronice care devin consistente și mai supărătoare cu timpul. Statul pe scaun pentru ore mai lungi de lucru sau urmărirea unor spectacole poate cauza probleme de postură.

Datorită gravitației, picioarele noastre sunt împământate. Dar este această gravitație împotriva căreia mușchii noștri posturali lucrează, astfel încât să nu ajungem să ne plantăm cu fața.

Este tonul inerent al extensorilor noștri care ne protejează articulațiile și ligamentele împotriva căderii. alinierea și menținerea trunchiului în poziție verticală. Însă acele ore lungi de lucru întinse pe biroul tău, stând cu picioarele încrucișate și urmărind cu exces la acele seriale web de maraton Netflix ne afectează mușchii și riscă ca uzura coloanei vertebrale să cauzeze dureri cronice.

Nu te cocoșa

Weekend / Top 5 sfaturi eficiente pentru a îmbunătăți postura corpului și pentru a preveni durerea cronică
Pixabay

Îți pune stres pe coloana vertebrală, îngustează organele interioare. Cum ar fi intestinele și plămânii, făcând dificilă digerarea alimentelor sau obținerea unui spațiu suficient pentru respirație.

Nu te lăsa pe biroul tău de lucru

Aplecarea te face să te simți confortabil, dar este un blestem pentru postura ta. Poziția ideală de lucru este să stai în poziție verticală pe un scaun de birou curbat. Cu un prosop rulat sau o pernă în spatele spatelui, genunchii și șoldurile la același nivel și picioarele plate pe podea.

Ridică-te în picioare

Indreptă. Prefă-te că ești rezemat de perete cu capul drept, bărbia înfiptă, cu urechile, umerii și genunchii aliniați. Vei arata mai bine si te vei simti cel mai bine.

Atenție la „gâtul tehnologiei”

Lucrezi la laptop toată ziua sau folosești telefonul pentru a trimite mesaje tot timpul. Luați o pauză pentru a vă întinde gâtul și partea superioară a spatelui în mod intermitent.

Acest lucru se va adăuga în timp pentru a vă oferi o cinematică articulară mai bună. Încercați să ridicați telefonul la nivelul ochilor și să nu vă îndoiți gâtul la Whatsapp prietenului sau colegului dvs.

Trage pe dreapta

Nu fiți un călăreț scăzut și înclinați-vă pe scaunul de mașină în acele drumuri lungi. Asigurați-vă că stați drept, genunchii și șoldurile la același nivel, picioarele deblocate și o pernă sub spate.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.