Reclamă

Indiferent de conversație, oamenii nu pot controla întotdeauna mesajul pe care îl transmite corpul lor.

Înțelegerea elementelor de bază ale limbajului corpului vă poate ajuta să identificați steaguri roșii înainte de a vă pune timpul și efortul unei persoane. Ceea ce este mai important este să distingeți între timiditate și necinste atunci când citiți limbajul corpului. Aceasta este o modalitate grozavă de a afla dacă Miranda alăturată este într-adevăr la fel de dulce pe cât pretinde că este.

1. Evită contactul vizual sau își freacă ochii, astfel încât să nu pară prea suspicioși

Top 5 semne de limbaj corporal care te pot ajuta să decizi dacă poți avea încredere în cineva sau nu
Pixabay

Ochii mișcați nu sunt întotdeauna un semn că cineva minte. Dar dacă observi că persoana se uită în mod constant departe de tine (adesea spre colțul din stânga sau din dreapta sus al ochilor), ar putea să mintă.

Cu toate acestea, nu confunda privirea în jos cu privirea laterală. Oamenii privesc de obicei în jos atunci când încearcă să-și amintească ceva. Puteți pune întrebări ulterioare și le puteți cere să inverseze povestea pentru a afla dacă mint.

Majoritatea oamenilor sunt conștienți de această tehnică și încearcă să evite contactul vizual în primul rând. De exemplu, cei mai experimentați jucători de poker își freacă ochii în timpul trucurilor pentru a crea mișcări naturale. Contactul vizual sănătos rătăcește periodic în diferite direcții în timpul unei conversații, împreună cu expresii pentru a răspunde la informații.

2. Sunt mereu la telefon pentru a evita confruntarea

Dacă vedeți ochii cuiva lipiți de ecranul său toată ziua, acest lucru ar putea indica faptul că are o teamă de confruntare sau se îngrijorează că mesajele de la o altă persoană ar putea apărea în orice moment.

Poate fi îngrijorător dacă partenerul sau prietenul tău își formează brusc acest obicei. De exemplu, dacă se luptă să țină o conversație în timpul mesei și își petrec timpul în mod constant căutând notificări, încearcă să fii cu ochii pe ceea ce fac și să îi confrunți dacă este necesar.

3. Au tendința de a se îndepărta de tine în timpul conversațiilor

În general, oamenii sau cuplurile tind să se aplece unul spre celălalt prin corpul, picioarele sau capul lor în timpul conversațiilor. Dacă observi o schimbare în gesturile lor și în modul în care răspund la întrebările tale, poate fi un semn că ascund ceva. Uneori, această înclinare poate fi și virtuală. Unde trebuie să așteptați peste 6 ore pentru a obține un răspuns de la ei. Oamenii pot folosi această tehnică pentru a se distanța de tine.

Acest lucru poate însemna, de asemenea, că cineva nu este cu adevărat interesat de conversație și ar prefera să fie în altă parte. În această situație, încercați să evitați să-i împingeți prea tare conversația. Și acceptați că această persoană nu merită timpul dvs.

4. Clipirea rapidă poate indica disconfortul acestora

Clipirea este naturală. Dar fiți atenți la clipirea anormală, când cineva clipește mult prea mult sau prea puțin. Clipirea rară indică faptul că persoana încearcă să pretindă că este cineva care nu este. Fie că este vorba de un fals interes pentru conversație sau de o minciună. Fiți atenți la acest comportament atunci când conversați cu ceilalți. De exemplu, un magician cu experiență poate clipi mai lent decât în ​​mod normal pentru a pretinde că acționează natural cu privire la următorul truc de magie.

5. Au brațele și picioarele încrucișate pentru a atrage atenția departe de ei

55% din conversația noastră este nonverbală, iar brațele și picioarele se întâmplă să fie o mare parte a acesteia. Încrucișarea brațelor poate semnifica defensivă sau autoprotecție, în timp ce încrucișarea picioarelor poate indica disconfort cu cineva. Semnele subtile, cum ar fi supra-expandarea brațelor. Pot face, de asemenea, o persoană să pară mai manipulatoare și mai comandă.

Oamenii folosesc adesea în mod neintenționat acest limbaj al corpului pentru a atrage atenția de la ei înșiși. În ceea ce privește contactul verbal, ei evită să vorbească despre ei înșiși și reușesc să răstoarne fiecare întrebare înapoi către tine.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro