Reclamă

În timp ce oamenii care o au adesea nu știu despre asta, gelozia ca trăsătură învinge partea bună a creierului.

Este foarte important să păstrați această trăsătură sub control, altfel ar putea duce la vătămări ireversibile ale imaginii și reputației dumneavoastră. O persoană geloasă, odată reperată, nu este niciodată lăsată fără să fie făcută să realizeze că este una. Prin urmare, este foarte esențial să înțelegeți această trăsătură și să minimizați controlul ei asupra dvs.

Iată semnele de gelozie

Pixabay

Lipsa de încredere: oamenii geloși au adesea încredere în cei care își alimentează gelozia sau susțin cauza geloziei lor. Pentru alții, acești oameni nu sunt capabili să dezvolte un sentiment de încredere. Lipsa de încredere combinată cu un sentiment de nesiguranță face o persoană neputincioasă și neputincioasă.

Nesiguranță: cea mai mare armă a geloziei este insecuritatea. Devine o persoană slabă și îi dezactivează capacitatea mentală de a fi încrezător. Nesiguranța asociată geloziei insuflă frică, furie, furie și frustrare unui individ.

Încredere mai scăzută: gelozia drenează încrederea într-o persoană. Gelozia preia cu multă ușurință spațiul mental al unei persoane atunci când persoanei îi lipsește încrederea.

Stima de sine scăzută: O persoană plină de gelozie îi lipsește întotdeauna stima de sine și încrederea în sine.

Suspicios: unei persoane geloase îi este greu să-i creadă pe alții. Un sentiment de negativitate iese mereu în mintea lor.

Predominant: Adesea văzute în relații, persoanele geloase încearcă să-și controleze partenerii.

Iritabilitate: Este foarte ușor să iritați o persoană care este geloasă pe ceilalți. Doar menționarea acelor oameni înaintea lor îi poate irita.

Cum te afectează gelozia?

Adesea enumerată ca unul dintre motivele argumentelor și disputelor, gelozia este de natură foarte dăunătoare.

Induce un sentiment de inadecvare, un sentiment de a fi pierdut, lipsit și de a fi o persoană mai mică. Gelozia poate aduce un stres inutil la o persoană și există o șansă mai mare ca acest lucru să fie escaladat la depresie.

Are un impact negativ asupra sănătății mintale a individului, care, ulterior, dăunează și bunăstării fizice a persoanei.

​Glozie vs. competitivitate​

O persoană geloasă se va simți rău pentru realizările prietenului său, dar o persoană competitivă se simte rău atunci când realizează mai puțin.

Există o linie subțire de diferență între gelozie și competitivitate, deoarece ambii acești oameni sunt mereu concentrați pe „ceea ce este încă de făcut”.

O persoană geloasă îi vede pe ceilalți ca pe concurenți. O persoană competitivă îi vede pe ceilalți, precum și pe sine, ca pe concurenți.

Cum poți să o repari?

Dacă îți dai seama că ești gelos pentru anumite lucruri, este indicat să vorbești cu cineva despre asta.

Ține-te distras de la persoana pe care ești gelos.

Încearcă să-ți hrănești mintea cu pozitivitate. Citiți cărți care au un sens pozitiv.

Păstrați un jurnal de citate și citate de pozitivitate și bunătate.

Dacă aceste lucruri nu ajută, cereți întotdeauna sfatul unui expert. Cu cât începeți mai devreme acest lucru, cu atât mai repede puteți scăpa de el.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro