Obiceiurile care sunt considerate rele.

Cum ar fi să-ți muști unghiile, să te plângi mult cu respect și să mesteci gumă, sunt de fapt semne că ești mai inteligent decât majoritatea. Desigur, nu există un singur tip de inteligență, deoarece inteligența socială și emoțională sunt de asemenea importante. Se pare că există unele trăsături pe care oamenii extrem de inteligenți le împărtășesc și care îi deosebesc de restul, făcându-i să strălucească cu strălucire.

1. Te plângi cu respect

Top 5 semne că ești excepțional de inteligent, chiar dacă nu simți că ești
Pixabay

A vorbi cu respect atunci când observi că ceva nu este în regulă. Fie la locul de muncă, fie afară, este un semn de inteligență emoțională. Deși poate părea că pur și simplu îți place să te plângi, de fapt arată că ești conștient și atent la mediul în care trăiești. Înțelegi impactul pe care lucrurile negative îl pot avea asupra altor persoane. Și nu doar asupra ta, făcându-te să simți că trebuie să faci o plângere.

2. Vorbești singur

Oamenii de știință cred că există beneficii uriașe să ne ascultăm vorbind. Să te auzi spunând ceva are un impact diferit asupra creierului tău decât să citești sau să gândești. De fapt, a fost legat de a fi mai umil. De a face față mai bine emoțional și de a fi mai capabil să cântărească deciziile și alte perspective. Aceasta, la rândul său, indică o inteligență emoțională superioară.

3. Ai un bun autocontrol

A putea rezista tentațiilor și a aștepta este un semn de inteligență, mai ales în rândul adolescenților. Cercetările au descoperit că oamenii care sunt mai inteligenți decât media au un autocontrol mai mare. În special în ceea ce privește dieta lor. De fapt, autocontrolul s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune modalități de a avea o viață sănătoasă. Și, cu cât mai devreme, cu atât mai bine.

4. Poți fi singur

Oamenii cu inteligență emoțională înaltă sunt, în general, bine să fie singuri cu gândurile și ideile lor și nu au nevoie să socializeze tot timpul pentru a fi fericiți. Deoarece pot fi atât de prinși de propria lor agendă, nu le este frică să rateze atunci când nu participă la evenimente sociale. În schimb, au doar câțiva prieteni apropiați și se bucură de timpul pe care îl au pentru ei înșiși.

5. Nu crezi că ești foarte inteligent

Efectul Dunning-Kruger sugerează că oamenii care au o capacitate mai scăzută se supraestimează adesea. Cu toate acestea, oamenii cu inteligență mai mare nici nu și-au subestimat, nici nu și-au supraestimat capacitatea. Oamenii cu niveluri mai mari de inteligență sunt mai conștienți de ceea ce nu știu și, prin urmare, nu se văd ca fiind deosebit de inteligenți.

Acesta este probabil ceva ce ați observat la indivizii foarte inteligenți, care nu pretind niciodată că știu totul și sunt întotdeauna curioși și dispuși să învețe.