Când sunteți într-o călătorie pentru a crește părul mai gros, mai lung și mai sănătos, procesul poate părea o corvoadă fără sfârșit.

În medie, părul crește cu aproximativ 0,5 inci pe lună. Aceasta corespunde cu aproximativ 6 inci de creștere a părului în fiecare an. Dar, de multe ori, această creștere se simte minimă, mai ales când majoritatea oamenilor își pierd între 50 și 100 de fire de păr în fiecare zi.

1. Folosiți suc de ceapă

Top 5 secrete pentru creșterea părului sănătos pe care puțini le știu
Pixabay

Se poate spune că ceapa este un ingredient cheie de bază în fiecare bucătărie. Dar te poate ajuta și să obții părul visurilor tale. Deși nu există suficiente cercetări pentru a spune dacă sucul de ceapă favorizează cu siguranță creșterea părului, câteva studii au arătat că ar putea merita adăugat la rutina de îngrijire a părului. Pentru început, Jurnalul de Dermatologie consideră că aplicarea sucului de ceapă pe scalp poate ajuta la creșterea părului. De asemenea, un studiu arată că persoanele cu alopecia areata care aplică suc de ceapă de două ori pe zi pe scalp observă creșterea părului după 2 săptămâni.

2. Masează-ți scalpul

Una dintre multele modalități de a accelera procesul de creștere. Și de a-ți prelungi părul în cel mai scurt timp este masarea scalpului. Scopul acestui truc este de a întinde celulele foliculilor de păr și de a le declanșa să producă fire de păr mai groase, individuale. Potrivit unui studiu din 2019, aproape 69% dintre participanți au raportat că alopecia lor s-a îmbunătățit datorită acestei practici gratuite și ușoare.

3. Folosește ulei de rozmarin

Dacă doriți fire groase, atunci cel mai probabil căutați produse și ingrediente care sunt benefice pentru sănătatea lor generală. Problema este că există produse nesfârșite. Iar ținerea pasului cu tendințele de îngrijire a părului poate fi copleșitoare și chiar dăunătoare. Una dintre tendințele susținute de știință este uleiul de rozmarin. De fapt, un studiu din 2015 a constatat că uleiul esențial de rozmarin a fost la fel de eficient ca minoxidilul. Un medicament folosit pentru a vindeca părul rărit.

4. Experimentați

În timp ce unele elemente, cum ar fi genetica, sunt în afara controlului tău. Există câteva lucruri pe care le poți schimba și modifica. Una dintre aceste practici pe care mulți oameni jură este renunțarea la șampon. Poate suna contraintuitiv, dar șamponul poate fi un produs de igienă inutil. Deoarece datează doar din 1930. De asemenea, șampoanele standard dăunează părului prin îndepărtarea uleiurilor naturale sănătoase produse de scalp.

5. Luați în considerare investiția într-un filtru de apă

Chiar dacă aplicați toate uleiurile și tratamentele din lume, de multe ori, există un factor ascuns care poate pune în pericol călătoria noastră de îngrijire a părului. Apa. Apa de duș poate conține substanțe chimice dure. Cum ar fi clorura și minerale, inclusiv calciu, mercur, magneziu și nichel. De asemenea, poate conține nisip și alți poluanți care vă pot irita scalpul. Și pot cauza uscarea și căderea părului din cauza ruperii. Alegeți un filtru de duș bun pentru a elimina o cantitate mare de clor, minerale și alte particule găsite în apa de duș.