Aceste rețete sunt bune inclusiv pentru dieta ta

V-ați imaginat vreodată cât de mai puțin timp avem dimineața pentru a pregăti micul dejun și a pregăti prânzul copiilor?

Când ne grăbim, este un lucru obișnuit să împachetăm niște sandvici rapid sau să luăm un pachet gata de mâncat și să îl transformăm într-un fel de mâncare, care nu este la fel de hrănitor ca mâncarea de casă.

Dacă vă spunem că există câteva preparate alimentare pe care le puteți face cu ușurință noaptea și le puteți transforma în preparate delicioase și hrănitoare dimineața? Ei bine, aruncați o privire și încercați aceste hack-uri simple.

Paneer de casă

Colaj Substantial

Pentru a vă face propriul paneer acasă, fierbeți 1 1/2 litru de lapte într-o tigaie mare la foc mediu. După fierbere, stingeți aragazul și adăugați 2-3 linguri de oțet alb. Lasă laptele să se coaguleze și cerne amestecul când este făcut într-o cârpă de muselină și atârnă-l pentru a îndepărta zerul. Utilizați acest paneer pentru a face sandvișuri sau paratha în tiffin.

Cartofi fierți

Acesta este unul dintre cele mai simple. Tot ce trebuie să faceți este să puneți o oală sub presiune la foc mediu și să adăugați cartofii spălați și puțină apă. Închideți capacul și lăsați-le să fiarbă până la 2-3 fluiere. Odată ce se eliberează aburul, deschideți capacul și scurgeți apa suplimentară. Lasă cartofii să se răcească.

Dosa Batter

Este cel mai simplu mod de a face niște mese de mic dejun/pranz delicioase și hrănitoare pentru a le împacheta pentru prânz. Tot ce trebuie să faceți este să luați 2 căni de orez și 1 ceașcă de urad dhuli dal și să le înmuiați separat peste noapte timp de 7-8 ore. Ambele ingrediente vor fi fermentate. A doua zi dimineața, amestecați-le pentru a face un aluat curgător din aceste două ingrediente.

CITIȚI ȘI : Vrei să slăbești și nu știi cum? Iată ce trebuie să mănânci la micul dejun

Moong Dal înmuiat

Vă veți întreba cât de înmuiat moong dal vă poate ajuta să faceți mâncare pentru un tiffin. Ei bine, dacă înmuiați moong dal peste noapte, puteți face niște cheelas hrănitoare cu el, care sunt bogate în proteine, precum și în fibre. Adaugă câteva legume la alegere pentru a le face sănătoase și delicioase.

Paste fierte

Puteți fierbe pastele noaptea și le puteți transforma într-o masă sănătoasă dimineața, care poate fi ambalată pentru prânz. Pentru aceasta, puneți 4-5 căni de apă într-o tigaie mare la foc mediu și lăsați să fiarbă. Adăugați sare după gust cu puțin ulei de măsline și amestecați bine. Acum, adăugați 2 căni de paste (probabil din grâu integral) în această apă clocotită și gătiți pastele al dente.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.