Dacă eziți să crești plante de interior, deoarece casa ta nu are lumina puternică a soarelui, nu lăsa condițiile umbrite să te oprească

Dacă există o modalitate de a lumina un spațiu plictisitor, este cu o plantă de casă sau două.

Din păcate, problema spațiilor slabe și plictisitoare este că adesea le lipsește lumina soarelui – ceva de care majoritatea plantelor au nevoie în exces. Dar dacă ești nervos, camera ta cu ferestre orientate spre nord (sau fără ferestre!) va ucide orice plantă pe care o aduci acasă, nu te teme.

Baston/Trestie mută

Top 5 plante care nu au nevoie de lumină. Le poți avea în casă fără să ai mare grijă de ele
Pixabay

Această plantă tropicală de casă va trăi cu plăcere pe orice raft de cărți sau măsuță, indiferent de situația în care ai lumina soarelui. Potrivit Institutului de Științe Alimentare și Agricole de la Universitatea din Florida, trestia mută – sau dieffenbachia, dacă suntem tehnici.

Preferă lumina soarelui difuză sau umbra parțială, dar va tolera umbra totală. De asemenea, îi plac temperaturile tipice ale casei de 60 până la 75 de grade. Udă-l în mod regulat și va înflori în grija ta.

Un lucru pe care veți dori să rețineți este că această plantă este otrăvitoare pentru adulți, copii și animale de companie. De fapt, dieffenbachia a fost numită inițial trestie mută, deoarece seva sa poate provoca umflarea gurii și a gâtului atunci când este ingerată, lăsându-l pe cineva în imposibilitatea de a vorbi sau mai rău.

Planta păianjen

Plantele păianjen sunt o altă plantă de casă rezistentă pentru persoanele cărora le lipsește un degetul mare verde sau acces la lumina directă a soarelui. Plantele păianjen apreciază lumina indirectă puternică până la moderată. Dar asta nu înseamnă că nu pot supraviețui fără lumina soarelui.

Plantele păianjen consacrate pot găzdui diferite tipuri de lumină. Totuși, singura situație de iluminare pe care o urăsc este soarele fierbinte, direct, care le poate arde frunzele.

Veți dori să aveți grijă deosebită să nu udați excesiv planta de păianjen. O regulă de bază bună este să păstrați solul umed. Și nu vă temeți: planta păianjen își primește numele pentru că are mici sfere de plantule care seamănă oarecum cu păianjenii, nu pentru că atrag arahnidele.

Iedera engleză

Iedera engleză nu este nimic dacă nu rezistentă. Potrivit SFGate, prosperă în orice cantitate de lumină, de la plin soare până la umbră. Dacă alegeți să aduceți iedera englezească în casa dvs., ar trebui să planificați ca ea să se cațere și să o păstrați într-un coș suspendat sau într-un spalier înrămat. Desigur, vă puteți tăia iedera în orice formă doriți.

Udați-vă bine iedera și lăsați solul să se usuce la atingere până la o adâncime de jumătate de inch înainte de a uda din nou. Rețineți că această plantă este otrăvitoare pentru oameni și multe animale. Ține frunzele sale îndepărtate de mâinile și labele curioase.

Pothos

Există un motiv pentru care pothos este planta cubiculă prin excelență. Poate supraviețui în spații cu puțină lumină naturală (și chiar și câteva fluorescente!). De fapt, singura lumină care nu-i place pothosului este soarele strălucitor, direct. Planta adaptabilă poate fi cultivată în apă sau sol și în sol dens și sărac în nutrienți.

Udă-ți la fiecare una sau două săptămâni și fii conștient de semnele comune ale udării excesive. Cum ar fi frunzele îngălbenite și tulpinile negre. Planta prietenoasă pentru începători vă va oferi o mulțime de recompense pentru foarte puțin efort.

Planta șarpe

Plantele de șarpe sunt o altă plantă de casă care poate tolera aproape orice condiții de interior. Ei prosperă la niveluri de lumină scăzute până la ridicate. Dar se descurcă cel mai bine la aproximativ 10 metri de o fereastră, potrivit HGTV. A menține această plantă fericită înseamnă a-i oferi cantitatea adecvată de apă.

Deoarece plantele de șarpe sunt suculente – adică stochează apă în frunze și rădăcini – nu au nevoie de mult lichid. Iar udarea excesivă le poate ucide. Atingeți degetul de pământ în fiecare zi. Când se simte uscat la atingere, așteptați una sau două zile pentru a uda.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.