Reclamă

4 ore și 10 minute este timpul mediu zilnic pe care oamenii îl petrec pe telefoanele mobile.

Prin urmare, ne așteptăm ca acest element atât de prezent în viața noastră, atât pentru relațiile personale și de muncă, cât și pentru timpul liber, să funcționeze întotdeauna optim. Iar atunci când acest lucru nu se întâmplă, poate provoca momente de frustrare și supărare multor oameni.

Chiar înainte de semnele evidente de supraîncălzire, cum ar fi să simți că smartphone-ul tău a devenit puțin mai cald decât de obicei sau că primești o alertă despre asta, alte lucruri pot fi un semn că telefonul tău se supraîncălzi:

Procesele de rulare sunt mai lente, unele aplicații durează ceva timp pentru a se deschide sau se închid brusc.

Blițul camerei nu mai funcționează.

Încărcarea bateriei durează mai mult decât de obicei sau nu se încarcă deloc. Ecranul se poate estompa sau chiar se poate opri.

Aveți erori de semnal pe măsură ce telefonul intră în modul de consum redus.

Îl folosești sau îl lași afară într-o zi fierbinte

Social media

Deși poate părea evident, într-o zi fierbinte, evitați să vă lăsați smartphone-ul expus la soare sau în interiorul mașinii. Acest lucru s-ar putea întâmpla fără să-ți dai seama, de exemplu, dacă ești ocupat să iei prânzul în aer liber cu telefonul pe masă sau dacă ieși să faci poze la plajă. Se poate întâmpla și atunci când utilizați sistemul de navigație al telefonului, cu dispozitivul plasat pe parbrizul mașinii pentru sprijin.

Dacă temperatura depășește 95°F, ar trebui să evitați să folosiți telefonul în lumina directă a soarelui.

Îl aveți întotdeauna aproape, lângă computer, tabletă sau alt telefon

În zona noastră de lucru, de obicei punem toate instrumentele de care avem nevoie, cum ar fi computerul nostru, lângă telefonul nostru mobil și, uneori, tableta noastră. Și chiar și după ce le folosim, le păstrăm pe toate în aceeași pungă.

Dacă vreunul dintre aceste dispozitive se încălzește, doar fiind în apropiere, își vor transmite căldura celorlalte dispozitive, ceea ce le va schimba temperatura și le va afecta performanța pe termen lung. De aceea, cel mai bine este să-i țineți separat.

Îți porți telefonul mobil în buzunar

Dacă este o zi cu temperaturi ridicate și la asta adaugi căldura corpului tău, îți va fi foarte greu să răcești un telefon care se supraîncălzi sau chiar să previi să se întâmple. De aceea, nu este indicat să purtați telefonul în buzunar tot timpul, darămite într-o zi foarte caldă.

Acorzi puțină atenție la ceea ce face telefonul tău

Lăsarea telefonului în apropierea unei surse de căldură nu este singurul motiv pentru care se poate încălzi. Deoarece este ca un computer mic, dar fără ventilatoare, componentele interne ale telefonului se pot încălzi considerabil și ele. Dacă întâmpinați această problemă, dezactivați funcțiile generale, cum ar fi localizarea sau procesele inutile, cum ar fi datele de fundal, care consumă resurse și energie de la telefonul mobil.

Nu scoți niciodată capacul

Husele pentru telefoane mobile le protejează de orice cădere sau deteriorări externe pe care le-ar putea suferi. Din păcate, nu toate sunt potrivite pentru ca telefonul să fie suficient de ventilat. Dacă se simte puțin mai cald decât în ​​mod normal, puteți încerca să scoateți carcasa. Puteți face acest lucru și atunci când încărcați bateria telefonului. Și dacă știi că vei fi mult timp la soare, poți obține un caz special pentru a evita acest tip de problemă.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro