Respirația urât mirositoare, cunoscută și sub denumirea de halitoză, afectează 1 din 4 persoane din întreaga lume.

Este important să aveți grijă de sănătatea orală și să vă mențineți gura hidratată, deoarece poate provoca situații inconfortabile și anxietate. Puteți folosi unele remedii naturale acasă pentru a vă menține respirația proaspătă, dar dacă aceasta este o problemă constantă pentru dvs., atunci este recomandabil să vă vizitați medicul dentist.

1. Scapă de pietrele amigdalelor

Top 5 motive pentru care poți avea o respirație urât mirositoare și cum să o remediați
Pixabay

Pietrele amigdalelor sunt acele mici pete albe situate în amigdalele tale. Cu greu se văd, deoarece sunt ascunse înăuntru. Acești băieți provoacă respirație urât mirositoare. Deoarece atrag bacteriile și sunt formați din microbi.

Unele modalități naturale de a rezolva această problemă sunt să folosiți apă de gură fără substanțe. Să faceți gargară cu oțet de mere, să faceți gargara cu apă sărată caldă și să folosiți o ață dentară de joasă presiune care poate ajuta la oprirea formării pietrelor.

2. Nu sări peste micul dejun

Micul dejun este cu adevărat cea mai importantă masă a zilei pentru corpul tău, inclusiv respirația. Un studiu arată că adolescenții care nu mănâncă micul dejun suferă de respirație urât mirositoare mai mult decât cei care o fac.

Este important să mănânci un mic dejun sănătos, cu conținut scăzut de zahăr. Cum ar fi salata verde, mere, iaurt, lapte și tot felul de alimente bogate în fibre.

3. Respirați pe nas

Respirația din gură poate provoca respirația urât mirositoare cronică, deoarece ocupă producția de salivă. De aceea, respirația din nas este o alegere mai inteligentă. Deoarece ajută la creșterea umidității din aerul pe care îl respiri.

Cu toate acestea, are și alte efecte secundare care pot avea un impact negativ asupra sănătății bucale. Poate produce boli ale gingiilor, poate provoca stres și anxietate și poate face maxilarul mai mic. Un studiu a concluzionat că chiar și copiii pot suferi de respirație urât mirositoare dacă respiră pe gură.

4. Bea apă după ce ai mâncat alimente tari

Consumul de alimente puternice poate provoca respirația urât mirositoare, deoarece substanțele lor chimice călătoresc prin fluxul sanguin până la plămâni. Si, ca urmare, ies prin respirație. Cu toate acestea, există întotdeauna o soluție pentru respirația urât mirositoare dacă decideți să mâncați aceste alimente.

Ce sa fac:

Alimente picante: Luați niște gumă de mestecat fără zahăr după ce ați terminat masa.

Cafea și substanțe: Beți apă înainte și după masă pentru a elimina compușii.

Ton și pește: Adăugați lămâie în masă înainte de a începe să mâncați.

5. Folosiți ața dentară pentru a îndepărta placa

Deși vizita la un stomatolog pentru problema dvs. de placă este benefică, poate fi de folos doar temporar. Deoarece bacteriile pot intra întotdeauna când mâncăm și bem.

De aceea, folosirea aței dentare poate fi o modalitate bună de a elimina placa dentară de pe dinți și de a preveni respirația urât mirositoare. Ajută la îndepărtarea tuturor particulelor care s-au blocat între dinți. Încercați să luați în considerare și clătirea gurii, deoarece aceasta poate elimina bacteriile.