Cartofii sunt cea mai des consumată legumă

În gospodăriile noastre, avem obiceiul de a arunca cojile de legume fără să ne dăm seama că sunt o mare putere de nutrienți.

Coaja cartofului este cea mai comună coajă de legume găsită în coșurile de gunoi. Pentru cei neinițiați, cojile de cartofi au multe abilități de luptă împotriva bolilor și sunt mult mai benefice decât legumele în sine. Iată dovada.

Întărește imunitatea

Sursa: Social media

Sunt bogate în vitamina C și acționează ca un agent antioxidant puternic. Cojile de cartofi sunt, de asemenea, bogate în calciu și vitamine din complexul B care ajută la întărirea sistemului imunitar.

Protejează împotriva cancerului

Cojile de cartofi sunt bogate în substanțe fitochimice care acționează ca antioxidanți puternici. De asemenea, conțin acid clorogenic care protejează organismul împotriva cancerului.

Scade colesterolul din sange

Sunt bogate în fibre și antioxidanți, polifenoli și glicoalcaloizi care țin sub control colesterolul din sânge.

Protejează inima

Sunt bogate în potasiu, ceea ce reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

Iluminează petele întunecate

Folosirea lor pe piele este considerată sănătoasă. Deoarece conțin compuși antibacterieni, fenolici și antioxidanti care exercită o acțiune ușoară de albire și luminează petele întunecate.

Bun pentru oase

Conțin fier, potasiu, magneziu, fosfor, calciu, cupru și zinc. Și toate acestea împreună ajută la menținerea densității osoase și la reducerea riscului de osteoporoză la femei.

Bun pentru îngrijirea părului

Conform experților, masarea scalpului cu suc de coajă de cartofi adaugă strălucire și strălucire părului. Și, de asemenea, îl ajută să crească mai repede.

Cartofii sunt o sursă bună de fibre, care vă pot ajuta să pierdeți în greutate, menținându-vă săturați mai mult timp. Fibrele pot ajuta la prevenirea bolilor de inima ținând sub control nivelul colesterolului și al zahărului din sânge. Cartofii sunt, de asemenea, plini de antioxidanți care funcționează pentru a preveni bolile și vitaminele care vă ajută corpul să funcționeze corect.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.