Reclamă

Foamea este indiciu natural al corpului tău că are nevoie de mai multă hrană.

Când ți-e foame, stomacul tău s-ar putea să „mârâie” și să simți un gol. Sau s-ar putea să te doare capul, să te simți iritabil sau să nu te poți concentra.

Majoritatea oamenilor pot avea câteva ore între mese înainte de a simți din nou foame, deși acesta nu este cazul tuturor.

Există mai multe explicații posibile pentru aceasta. Inclusiv o dietă lipsită de proteine, grăsimi sau fibre, precum și stres excesiv sau deshidratare.

1. Nu mănânci suficiente proteine

Top 5 motive pentru care îți este mereu foame
Pixabay

Consumul suficient de proteine este important pentru controlul apetitului.

Proteinele au proprietăți de reducere a foametei care te pot ajuta să consumi automat mai puține calorii în timpul zilei. Funcționează prin creșterea producției de hormoni care semnalează sațietatea și reducerea nivelurilor de hormoni care stimulează foamea.

Datorită acestor efecte, este posibil să vă simțiți foame frecvent dacă nu mâncați suficiente proteine.

2. Nu dormi suficient

Dormirea adecvată este extrem de importantă pentru sănătatea ta.

Somnul este necesar pentru buna funcționare a creierului și a sistemului imunitar, iar obținerea suficientă a acestuia este asociată cu un risc mai scăzut de apariție a mai multor boli cronice, inclusiv boli de inimă și cancer.

3. Mănânci prea mulți carbohidrați rafinați

Carbohidrații rafinați au fost foarte procesați și lipsiți de fibrele, vitaminele și mineralele lor.

Una dintre cele mai populare surse de carbohidrați rafinați este făina albă, care se găsește în multe alimente pe bază de cereale, cum ar fi pâinea și pastele. Alimente precum sifonul, bomboanele și produsele de copt, care sunt făcute cu zaharuri procesate, sunt, de asemenea, considerate carbohidrați rafinați.

4. Dieta ta este săracă în grăsimi

Grăsimea joacă un rol cheie în a vă menține satul.

Acest lucru se datorează parțial timpului său de tranzit gastrointestinal lent, ceea ce înseamnă că este nevoie de mai mult timp pentru a digera și rămâne în stomac pentru o perioadă lungă de timp. În plus, consumul de grăsimi poate duce la eliberarea diverșilor hormoni care favorizează plenitudinea.

Din aceste motive, s-ar putea să simți frecvent foame dacă dieta ta este săracă în grăsimi.

5. Nu bei suficientă apă

Hidratarea corectă este incredibil de importantă pentru sănătatea ta generală.

Consumul suficient de apă are mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv promovarea sănătății creierului și inimii și optimizarea performanței la exerciții fizice. În plus, apa vă menține pielea și sistemul digestiv sănătos.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro