Unii oameni se tem că lăudându-se cu realizările lor îi vor face să pară aroganți și înfățișați

Există multe motive pentru care unora le lipsește încrederea în sine, iar experiențele trecute sunt unul dintre ele.

Modul în care cineva a fost crescut și tratat ca un copil îi poate afecta întreaga atitudine viitoare. De asemenea, în zilele noastre, marketingul de produse își propune să-i facă pe oameni să simtă că le lipsește ceva. Astfel încât să le spună să cumpere un produs pentru a umple acel gol.

 Încercați să vă ignorați convingerile limitative

Top 5 moduri prin care îți poți crește încrederea fără a părea îngâmfat
Pixabay

Uneori, oamenii tind să se concentreze asupra lucrurilor pe care le consideră imposibil de făcut pentru ei și lasă aceste gânduri să le țină jos. Își diminuează abilitățile mai mult decât cred și lasă negativitatea să le conducă cursul vieții.

Când momente ca acestea apar în fața ta, întoarce lucrurile și spune-ți că poți încerca. Nu e nicio rușine să încerci. Și, dacă reușești, îți vei dovedi că nimic nu este un refuz pentru tine atâta timp cât depui ceva efort în asta.

Înfruntă-ți temerile și câștigă controlul asupra vieții tale

Când lăsăm frica să ne stăpânească, avem tendința să pierdem controlul asupra vieții noastre. Și, de asemenea, să ne pierdem încrederea. Așa că, în loc să cedăm celor mai mari temeri ale noastre, putem decide să le privim drept în ochi. Este singurul mod în care putem să-i cucerim. Și să-i lăsăm în urmă odată pentru totdeauna. Este o victorie personală care ne arată cum putem avea controlul asupra vieții noastre, indiferent de ce.

Nu te compara cu ceilalți

Într-un studiu din 2018, cercetătorii au descoperit că oamenii care se compară cu oamenii de pe rețelele sociale simt multă invidie. Și pe măsură ce s-au simțit invidioși față de alți oameni, s-au simțit și îngrozitori cu ei înșiși. Pentru a depăși asta, trebuie să-ți amintești mereu de succesele tale în viață și de lucrurile pe care le-ai obținut până acum. Ceea ce vezi online nu este întotdeauna exact și trebuie să ții asta în minte.

Fii asertiv

Stresul și lipsa stimei de sine sunt ceea ce face ca oamenii să le lipsească de asertivitate în activitățile lor zilnice. Dar aceasta este o abilitate de comunicare foarte importantă. Care îi face pe ceilalți să te respecte și arată că mereu îți susții drepturile. Felul în care stai și felul în care exprimi cuvintele tale joacă un rol important în a-ți face punctul de vedere ascultat și respectat. Nu trebuie să fii timid sau facil când îți ceri drepturile de bază.

 Ai grijă de mintea și corpul tău

Există patru lucruri de care creierul și corpul tău au nevoie pentru a-și îndeplini abilitățile de vârf. Dietă bună, exerciții fizice, somn și meditație. Și acestea sunt, de asemenea, activități care te ajută să-ți crești încrederea în tine și să arăți mai asertiv în societate. S-a dovedit că toate aceste patru activități cresc stima de sine și încrederea în sine, oferindu-vă în același timp o atitudine mai pozitivă.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.