Zahărul poate fi un remediu excelent pentru calmarea durerii atunci când ai mestecat ceva prea fierbinte

Probabil că toți suntem conștienți de faptul că zahărul are gust bun.

Dar zahărul este de fapt un ingredient incredibil de versatil și nu trebuie să fie limitat la bucătărie. De la adăugarea de aromă la dulciuri și băuturi până la a fi util pentru sarcinile casnice, acest carbohidrat dulce are o modalitate de a ajunge în centrul atenției.

Calmează mușcăturile de insecte și înțepăturile de albine

Pixabay

Zahărul poate elimina toate toxinele atât din mușcăturile de insecte, cât și din înțepăturile de albine. Pur și simplu frecați puțin zahăr pe partea cu mâncărime a pielii, apoi spălați-l după aproximativ 5 minute. Acest lucru poate ajuta la încetinirea umflăturii și la prevenirea mâncărimii.

Îndepărtați petele

Dacă tundeai recent gazonul și ai prins o pată de iarbă, poți folosi zahăr pentru a-l îndepărta de pe haine. Amesteca apa calda si zaharul pana devine ca o pasta. Frecați această pastă peste pată și lăsați-o să stea acolo aproximativ o oră. Odată ce este gata, spălați-l cu detergentul preferat.

De asemenea, puteți elimina petele de cafea și ceai din căni folosind acest remediu. Pur și simplu puneți 1 lingură de zahăr în cană, apoi luați o cârpă și umeziți-o cu apă fierbinte pentru a îndepărta pata de cană și urmăriți-l că strălucește mai mult decât un diamant.

Scapă de grăsimea de pe mâini

Adăugați 1 lingură de zahăr cristalizat în apă pentru a obține o pastă care vă poate îndepărta grăsimea de pe mâini. Cu toate acestea, înainte de a-l spăla, folosiți o periuță de dinți pentru a curăța amestecul de pe mâini. După aceea, spălați-vă mâinile cu apă și săpun.

Scapă de mirosurile mirositoare de pe mâini

Dacă ați tăiat recent ceapă în timp ce găteați sau ați ținut un pește crud pe care l-ați tocat pentru cină, este posibil ca mâinile să aibă un miros neplăcut de care doriți să scăpați. Pur și simplu puneți 1 lingură de zahăr în mâini, udați-l cu 1 lingură de săpun și frecați-vă mâinile ca și cum tocmai le-ați spăla. După aceea, clătiți-vă mâinile cu apă și sunteți gata să serviți cina!

Ține albinele departe

De obicei, albinele au tendința de a se invita la picnicuri în familie sau în exterior. Puteți face o capcană pentru a le ține la distanță umplând un recipient de iaurt de plastic cu apă și adăugând zahăr în interiorul acestuia. Apoi, după ce au făcut câteva găuri în capac, albinele vor simți mirosul de zahăr și vor zbura spre el.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.