Reclamă

Obezitatea la copii devine din ce în ce mai frecventă ca urmare a alegerilor alimentare necorespunzătoare.

Dar este, de asemenea, important să înțelegem că obezitatea poate duce la probleme de sănătate pe termen lung. Pașii simpli pot ajuta copiii să învețe și să dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase, astfel încât să se poată bucura de o greutate sănătoasă pe tot parcursul vieții, care susține un stil de viață activ și încrezător.

Nu este vorba de a pune copiii la dietă. Restricția de calorii, precum și clasificarea alimentelor ca „bune” sau „rele”, le pregătește pentru eșec. În schimb, modelați comportamente sănătoase și învățați-i pe copii cum să facă alegeri nutritive.

Inculcați obiceiuri alimentare mai sănătoase

S-ar putea să vă întrebați cum vă puteți disciplina copilul
Pixabay

Nutriția timpurie este esențială. Ceea ce copiii sunt învățați la o vârstă fragedă este de obicei ceea ce urmează pentru tot restul vieții. Este mai probabil să mănânce sănătos dacă o faci. Umple-ți cămara și frigiderul cu alimente hrănitoare, cum ar fi: fructe și legume, cereale complete, fasole, carne slabă și carne de pasăre. Și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi.

Începeți prin a vă asigura că copilul dumneavoastră consumă cel puțin două fructe pe zi și o legumă verde la fiecare masă.

Asigurați-vă că beau suficientă apă

Știm cu toții cât de importantă este apa pentru corpul uman și este esențial să-i învățăm pe copii despre ea. Se recomandă să consumați 8 până la 10 pahare de apă în fiecare zi. Pentru a încorpora acest lucru în rutina zilnică a copilului, părinții le pot oferi o sticlă de apă și îi pot instrui că trebuie să golească toată sticla de patru ori (în funcție de capacitatea sticlei de apă) pe parcursul zilei.

Acest lucru îi va aduce într-o rutină, dar nu uitați să nu le forțați, deoarece va dura timp și este posibil ca copilul dumneavoastră să nu bea inițial întreaga sticlă pentru perioada de timp stabilită.

Încurajează obiceiurile bune de somn

Lipsa de somn poate avea un impact asupra greutății copilului. Când nu dormi suficient, hormonii foamei se schimbă. Ceea ce poate duce la foame. În plus, atunci când copilul tău este obosit, nu este entuziasmat de activitatea fizică. Copiii, in functie de varsta, au nevoie de 8-14 ore de somn pe noapte.

Oferă-i copilului tău o oră de culcare stabilită și păstrează-i camera răcoroasă, întunecată și fără electronice pentru a-l ajuta să doarmă suficient.

Faceți din activitatea fizică un obicei zilnic

Ajută-ți copilul să încorporeze activitatea fizică în rutina zilnică. Activitatea fizică poate ajuta copilul să dezvolte oase puternice, să crească imunitatea și să-și îmbunătățească stima de sine. Precum și să prevină obezitatea.

Copiii sub vârsta de șase ani ar trebui să fie activi în mod natural pe tot parcursul zilei. Luați-vă copiii la plimbare în mod regulat și încurajați joaca în aer liber ori de câte ori este posibil.

Învățați-i despre controlul porțiilor

Când copiilor le este foame, părinții îi pot hrăni excesiv. Ceea ce este, de asemenea, incorect. Controlul porțiilor este o altă abilitate pe care copiii ar trebui să o învețe, deoarece le va fi utilă pe tot parcursul vieții. Puteți începe prin a vă asigura că copilul dumneavoastră mănâncă porții mai mici, cu intervale între ele, mai degrabă decât trei mese mari.

Acest lucru i-ar menține să se simtă mai săturați pentru mai mult timp, împiedicându-i să mănânce în exces sau să mănânce în exces. Oferă-le gustări sănătoase. Cum ar fi fructe tăiate sau floricele de porumb. Nu-i lăsați să sară peste mese pentru a economisi loc pentru gustări precum chipsuri și prăjituri.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro