La fel ca fețele noastre, gâtul nostru îmbătrânește rapid din cauza geneticii și a expunerii prelungite la razele ultraviolete (UV).

Există chiar și un termen pentru pielea tremurătoare de sub bărbie. După ce își pierde elasticitatea – „gât de curcan”. Și chiar dacă muncim din greu pentru a ascunde semnele îmbătrânirii precum ridurile de pe față sau părul alb. Eforturile noastre pot fi zadarnice dacă ne neglijăm gâtul.

1. Dormitul imediat și mâncarea potrivită vă pot ajuta să evitați ridurile gâtului

Top 5 moduri de a preveni gâtul să-ți trădeze vârsta
Pixabay

Poziția noastră în timp ce dormim poate contribui la apariția cutelor pielii noastre. Dormitul pe o parte sau pe burtă vă face să vă apăsați fața pe pernă și să vă pliați gâtul. În cele din urmă, această postură repetată va grava liniile din piele. Potrivit experților, cel mai bun mod de a evita ridurile gâtului în timp ce dormi este să te întinzi pe spate.

Alimentele care sunt bogate în vitamina A și beta-caroten vă pot ajuta, de asemenea, să vă dezvoltați o piele mai bună. Fructele și legumele galben-portocalii. Precum dovleceii, morcovii și grapefruitul sunt bogate în carotenoizi, care acționează ca antioxidanți care vă protejează celulele. Aruncarea unor ingrediente cu acizi grași esențiali în dieta dumneavoastră. Cum ar fi nucile și uleiul de măsline – vă poate menține pielea hidratată.

2. Includeți gâtul în rutina de îngrijire a pielii și aplicați produse în mișcări în sus

Majoritatea experților în frumusețe ar spune că îngrijirea pielii nu se oprește la linia maxilarului. Când îți faci rutina zilnică, ar trebui să „te apropii de zona jugulară” și atunci când aplici creme și seruri. Produsele pe bază de retinol și vitamina C sunt recomandate pentru a proteja pielea împotriva daunelor UV.

De asemenea, este important să hidratați gâtul în fiecare zi, împreună cu fața. Menținerea pielii hidratate o ajută să-și mențină plin și fermitate. Și deoarece gâtul este expus în mod egal la razele UV, adăugați un strat de protecție prin aplicarea de protecție solară pe el. Un alt sfat pro de la profesioniști este aplicarea produselor cu mișcări în sus. Pentru a contracara cumva forța gravitațională asupra pielii noastre.

3. Folosește exfoliere sau măști DIY pentru a îndepărta pielea moartă

Dacă doriți să evitați să arătați ca o persoană total diferită de cea cu gâtul în jos, exfolierea ar trebui să se extindă și dincolo de față. Îndepărtarea pielii vă va ajuta să eliminați murdăria și uleiul care cauzează acnee care s-au acumulat în pori. De asemenea, produsele pot pătrunde mai bine în piele atunci când este curată și proaspătă. Cu toate acestea, înainte de exfoliere, asigurați-vă că nu există substanțe chimice dure care ar putea să vă facă rău.

Dacă sunteți pregătit, puteți să vă faceți propriile coji de casă folosind alimente din bucătărie. Demachiantele și cremele hidratante vândute în magazine conțin de obicei elemente organice, cum ar fi citrice, trestie de zahăr și plante, și puteți crea o versiune DIY folosind aceleași ingrediente. Există diferite tipuri de peelinguri care vizează diverse probleme ale pielii, iar rețetele sunt ușor disponibile online.

4. Mersul la un masaj poate crește producția de colagen a corpului tău

Este ca și cum ai lovi 2 păsări dintr-o singură piatră – te simți relaxat în timp ce ai o piele frumoasă și strălucitoare. Masajele fierbinți declanșează formarea de colagen, care ajută la reînnoirea și repararea celulelor. Masajele faciale îmbunătățesc, de asemenea, circulația sanguină a pielii, iar cercetătorii au descoperit că ele sporesc și efectele cremelor de înfrumusețare.

O tehnică de masaj pe care o poți face singur este să folosești partea exterioară a degetelor mici pentru a apăsa gâtul, pornind de sus și mergând în jos.

5. Fiți conștient de poziția gâtului în timp ce vă uitați la telefon

Privirea în jos la telefon duce la un gât „motolit” și, în timp, mișcarea repetată ar putea adânci urmele liniilor și poate cauza riduri permanente. Experții recomandă poziționarea telefonului în fața feței în timp ce îl utilizați. Acest hack simplu poate fi o durere în gât la început, dar privirea directă poate împiedica formarea liniilor.