Sucul de cartofi este plin de vitamine și minerale, inclusiv calciu, fosfor și vitamina C

Știm cu toții că cartofii pot fi gătiți în zeci de moduri delicioase – și poate asta este tot.

Cu toate acestea, se dovedește că această legume poate fi folosită pentru curățarea argintării, luminarea subratelor și chiar pentru crearea unor opere de artă.

Scapă cu ușurință de rugină

Pixabay

Ei bine, asta ni se întâmplă tuturor. Metalul ruginește și este absolut normal, dar întrebarea este cum să scoți chestia asta dintr-un robinet sau una dintre tigăile tale. În mod surprinzător, un cartof vă poate ajuta.

În primul rând, trebuie să-l tăiați în jumătate.

Apoi luați niște bicarbonat de sodiu, sare de masă sau detergent de vase.

Înmuiați partea tăiată a cartofului în ceea ce ați ales și frecați-o peste elementul ruginit până când este curat. Dacă cartoful și-a pierdut proprietățile magice, tăiați o felie mică și repetați procesul descris mai sus.

Clătiți articolul cu apă și lăsați-l să se usuce. Terminat!

Tratează-ți arsurile

Hei, acesta este destul de serios. Rețineți că metoda descrisă mai jos este mai potrivită pentru arsurile solare, dar nu vă faceți griji: vă vom spune cum o puteți schimba pentru a trata alte arsuri minore.

Luați câțiva cartofi, spălați-i bine și tăiați-i felii subțiri.

Dacă nu vă place să tăiați, îl puteți rade sau chiar amestecați pentru a obține o pastă suculentă. Aceste moduri sunt mai dezordonate, dar oferă pielii tale mai mult sucul răcoritor de care are nevoie. Utilizați tifon și tampoane de bumbac pentru a fixa compresele pe piele.

Aplicați feliile (sau orice ați ales) pe zona afectată, lăsați-le timp de 10 până la 15 minute, îndepărtați și spălați-vă pielea cu apă rece.

Dacă aveți de-a face cu apă clocotită sau arsuri similare, feliile de cartofi nu se potrivesc. Aici sucul de cartofi funcționează ca o magie (iar feliile pot răni rău), așa că alegeți un piure de cartofi cruzi – este cel mai delicat și „umed”.

Aplicați ușor piureul pe arsura și lăsați-l să acționeze până când durerea dispare. Poate dura de la 10 minute la câteva ore, așa că păstrați-vă calmul și schimbați piureul când devine maro.

Amintiți-vă: cu cât reacționați mai repede, cu atât rezultatul va fi mai bun.

Petele de ruj

Da, suntem absolut serioși. Cartofii vă pot ajuta să eliminați petele de pe diferite țesături.

Pentru a face acest lucru, spălați câțiva cartofi cruzi și dați-i prin răzătoare într-un castron umplut cu 0,5 L (0,1 gal) de apă.

Apoi scoateți cartoful ras și adăugați aceeași cantitate de apă. Așteptați 10-15 minute.

Utilizați un burete pentru a trata pata cu apă de cartofi, frecați și apoi spălați cu apă curată rece.

Dacă v-ați pătat mâinile cu fructe de pădure, sfeclă roșie sau alte alimente, pur și simplu tăiați un cartof crud în jumătate și frecați-vă mâinile. Perfect!

Păstrează-ți pantofii din piele curați și strălucitori

Încălțămintea din piele arată și se simte grozav. Este atât confortabil, cât și de lungă durată, dar se poate zgâria sau se estompează în timp. Totuși, un cartof simplu îl poate repara. Dacă pantofii tăi par uzați și murdari, încearcă asta:

Tăiați un cartof crud în jumătate.

Frecați întreaga suprafață a pantofilor.

Se lasa 5 minute. În această etapă, vor arăta mate și oarecum plictisitoare. Nu-ți face griji, este absolut ok.

Ștergeți pantofii cu o cârpă moale și uscată până când sunt din nou strălucitori.

Salvați argintărie înnegrite

Toată lumea știe că argintul are o tendință enervantă de a deveni mai întunecat și mai negru în timp. Este natural, dar dacă îți dorești lingurile strălucitoare înapoi? Ei bine, iată ce aveți nevoie:

Tăiați și fierbeți câțiva cartofi. Când sunt gata, îndepărtați-le – veți avea nevoie doar de apă.

Pune argintul pătat în apa de cartofi și lasă o oră.

Scoateți-l și folosiți o perie moale pentru a vă curăța temeinic argintăria.

Clătiți articolele cu apă curată și lăsați să se usuce sau ștergeți cu un prosop de hârtie.

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.