În lumea modernă, magazinele ne așteaptă la fiecare colț, iar varietatea de produse pe care ni le oferă este uriașă.
Dar uneori acest lucru nu face decât să îngreuneze situația. S-ar putea să întâlnim un produs cu o dată de expirare întârziată sau să ajungem să cumpărăm fructe și legume necoapte sau fără gust. Partea bună este că poți evita toate aceste lucruri dacă știi sfaturile potrivite.
1.Măsline
Atunci când alegeți măsline, este mai bine să optați pentru cele cu semințe. Acest lucru se datorează faptului că după îndepărtarea semințelor, măslinele sunt așezate pe un murat care intră înăuntru și poate face ca fructele să arate ca un piure. Mai mult, umbrește adevăratul gust al măslinelor atunci când intră înăuntru.
2.Somon
Oricât de surprinzător ar suna, peștele proaspăt nu ar trebui să aibă un miros de pește bine pronunțat. Dacă simțiți acest lucru, este posibil ca peștele să nu fie proaspăt.
Un alt semn de prospețime este culoarea. Peștii somon care sunt cultivați într-o fermă sunt de obicei de culoare roz deschis, în timp ce peștii sălbatici au în mod normal nuanțe mai închise. Dacă există pete gri sau maro pe suprafața peștelui, înseamnă că peștele a fost depozitat deja de ceva timp.
3.Usturoi
Dacă un vânzător declară că usturoiul pe care îl vinde este proaspăt, acesta poate fi înțeles printr-un ușor miros. Dacă mirosul este prea pronunțat, este posibil ca legumele să fie vechi sau să fi fost depozitate incorect. Mai mult, ar fi putut începe să putrezească înăuntru.
4.Sfeclă
Când cumpărați sfeclă roșie, alegeți cele cu verdeață, deoarece vă va ajuta să identificați cu ușurință că leguma este proaspătă. Dar nu este întotdeauna posibil să găsiți astfel de sfeclă. Motiv pentru care trebuie să vă asigurați că acordați atenție dimensiunii și rădăcinii legumei. Este mai bine să alegi o sfeclă nu prea mare. Fără prea mult păr pe coadă, altfel, riști să obții un produs dur, nedulce.
5.Ouă de prepeliță
Atunci când alegeți ouă de prepeliță, în primul rând, asigurați-vă că verificați și verificați cu atenție starea cojii. Nu ar trebui să fie deteriorată. Merită să ne amintim despre termenul de valabilitate. Până la 30 de zile la temperatura camerei și până la 60 de zile la frigider. Dacă pachetul nu are o dată de fabricație, puteți identifica prospețimea ouălor după greutatea lor. Un ou proaspăt va cântări 0,35 oz-0,4 oz. Dacă un ou este puțin mai mic, înseamnă că ouăle de prepeliță au început deja să se usuce și ar fi bine să optezi pentru altele diferite.