Reclamă

Studiile ne spun că există mai mult de 8 motive pentru care îngrijirea de sine este esențială atunci când ne începem zilele.

Cu toate acestea, a avea grijă de noi înșine și a învăța despre corpul nostru trebuie să provină din informații bazate pe știință și fapte, nu din mituri și opinii. De aceea am adunat o listă de mituri dezmințite prin care trăim fără să știm.

Trosnirea degetelor duce la artrită

Top 5 mituri corporale pe care ar trebui să nu le transmiteți altor persoane
Pixabay

Sunetul făcut atunci când ne trosnim degetele se poate întâmpla din diferite motive. Inclusiv relaxare. Dar zvonul care îl înconjoară se bazează vag pe fapte. Deși trosnirea și pocnirea frecventă a degetelor ar putea provoca răni, oamenii de știință spun că acest lucru nu crește riscul de a face artrită.

Mâncatul înainte de culcare te face supraponderal

Mâncatul târziu în noapte ar putea fi legat de creșterea în greutate. Este oarecum adevărat, mai ales când vorbim despre mâncarea unei mese suplimentare după cină. Cu toate acestea, lipsa unei mese și compensarea mâncând ore mai târziu după ora cină este o excepție.

Se dovedește că este mai important să fii conștient de cât de mult mănânci decât de când mănânci. Deoarece aportul caloric contează mai mult atunci când îți menții o greutate sănătoasă.

Ciocolata provoacă erupții

Îngrijirea pielii nu ar fi completă fără regimuri faciale și alte practici încercate și testate pentru a obține o piele proaspătă și strălucitoare. Un aliment tipic „nu-nu” atunci când vine vorba de menținerea unei fețe netede este ciocolata.

Ciocolata este adesea asociată cu pielea grasă și cu erupții grele, în special pe față. De aceea, oamenii conștienți de față se feresc de delicatețea dulce. Chiar și așa, nu există dovezi științifice că această afirmație este adevărată, deoarece există rezultate mixte în studii.

Rasul face părul să crească înapoi mai gros

Epilarea a devenit din ce în ce mai la modă în ultimii ani. A scăpa de părul de pe corp în zonele nedorite a deschis noi uși către diverse tehnici. Dar există o metodă pe care oamenii o evită de obicei: bărbierirea, mai ales pe părțile delicate.

Îmi pare rău că vă sparg balonul, dar bărbierirea nu este de fapt o modalitate rea de a scăpa de păr. Efectul după bărbierit poate face ca părul în creștere să pară mai întunecat și mai rotund. Dar de fapt se datorează bazei mai aspre, grosimii sale și nu este expus la anumite elemente (cum ar fi soarele și săpunul, de exemplu).

Dinții sănătoși arată alb strălucitor

Aproape toate reclamele pe care le vedem au modele care clipesc alb sidefat. De aceea suntem atât de dornici să ne albim zâmbetele în moduri diferite. Cu toate acestea, opusul este de fapt un indicator al unui set bun de dinți.

Să ai un zâmbet strălucitor poate fi tentant, iar unul gălbui, destul de jenant. Dar ceva galben deschis pe dinții noștri provine de fapt de la ceva numit dentina, care protejează stratul interior al dinților.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro