Conform regulilor culturii populare, un polițist trebuie să răspundă cinstit atunci când se confruntă cu întrebarea puternică: „Ești polițist?”
În mod tragic, acest lucru nu este adevărat. Ofițerii de poliție au voie legal să mintă. De fapt, li se permite să mintă mult.
Dacă ești interogat de poliție, ei pot și vor spune aproape orice în încercările lor de a te face să mărturisești o crimă, un furt sau să oferi orice fel de informații incriminatoare. În teorie, există limite ale minciunilor pe care poliția le poate spune. Dar ce înseamnă asta pentru tine ca cetățean? Dacă ești interogat și nu ești sigur dacă polițiștii te mint sau nu, care este cea mai bună strategie a ta în acest moment?
1.Cum (și de ce) minte poliția
Deci ați fost arestat și sunteți în custodia poliției. În primul rând: ai dreptul să taci (orice spui poate să fie folosit împotriva ta). Stii asta. Deși s-ar putea să nu se întâmple exact așa cum se întâmplă la televizor, un ofițer de poliție sau un alt oficial trebuie, prin lege, să citească avertismentul cu privire la drepturile tale. Conform celui de-al cincilea amendament înainte să te interogheze.
Iată o scurtă recapitulare a acestor drepturi:
Ai dreptul să taci.
Orice spui poate și va fi folosit împotriva ta în instanță.
Ai dreptul la un avocat.
Dacă nu vă puteți permite un avocat, vă va fi numit unul.
Mai simplu spus, al cincilea amendament vă protejează împotriva răspândirii accidentale de declarații auto-incriminatoare. De aici, ofițerii de poliție pot deveni vicleni pentru a încerca să extragă informații din tine.
2.Cum fac asta
De exemplu, pentru a vă manipula să vorbiți, ofițerii de poliție sunt instruiți cu privire la metode de interogare precum tehnica Reid. Care a fost criticată pe scară largă pentru că duce la mărturisiri false.
Poliția poate încerca să vă păcălească să recunoașteți că „s-ar putea” să fi fost într-un anumit loc la un anumit moment. Dacă nu sunteți sigur, nu le lăsați niciun centimetru de îndoială. Nu-ți amintești ce ai mâncat la micul dejun săptămâna trecută. Deci dacă polițiștii spun că ai fost în film și nu-ți amintești dacă asta ar putea fi adevărat, nu fi de acord sau dezacord. Stai tăcut.
Mărturisirea ta poate fi totuși voluntară, indiferent de minciunile poliției pe care te-ai bazat atunci când ai făcut mărturisirea. Instanțele vor tolera o anumită formă de manieră a poliției. Atâta timp cât jocurile nu depășesc voința unui suspect și nu induc o mărturisire care nu este cu adevărat voluntară”. Cu alte cuvinte, polițiștii au voie să joace „jocuri” (a se citi: minciuna) pentru a te face să vorbești.
3.Tipurile de minciuni pe care le spun ofițerii
Cu anumite limitări în temeiul celor cinci și al patrusprezecelea amendamente, tipurile de minciuni pe care le poate folosi poliția sunt destul de extinse.
Dovada fizica
Ofițerii de poliție vor pretinde că au dovezi fizice. Cum ar fi amprente digitale sau ADN. Ei încearcă să obțină o mărturisire sau să stabilească orice știi despre incidentul în cauză. Amintiți-vă: orice spuneți poate și va fi folosit împotriva dvs. Chiwr dacă încercați să negeți pretențiile lor.
Martori oculari
Ofițerii pot pretinde, de asemenea, că au martori oculari sau alt tip de mărturie care nu există de fapt. Polițiștii pot minți î. speranța că acea persoană va reacționa cu dovezi incriminatoare despre cealaltă. Nu spune nimic până nu ai un avocat prezent.
Un mandat de percheziție care „vine în curând”.
Ofițerii vor pretinde că un mandat de percheziție este „în curs” în speranța că vă veți respecta și îi veți lăsa să vă percheziționeze casa sau mașina. Indiferent dacă mandatul este sau nu real și va veni în curând, ar trebui să refuzați intrarea până când puteți vedea dovezi concrete ale mandatului de percheziție actual și activ.
4.Limitări ale minciunilor pe care poliția le poate spune
Deși poliția poate fi creativă atunci când încearcă să obțină o mărturisire, există limitări teoretice. Înțelegeți că agenții de aplicare a legii nu au nimic de-a face cu condamnarea în timpul interogatoriului dvs., așa că aveți grijă de orice fel de promisiuni de a vă lăsa liber sau de a vă proteja în vreun fel dacă mărturisiți.