Reclamă

Sigur, poți slăbi rapid, chiar și fără o dietă sau exerciții fizice.

Există o mulțime de diete la modă care funcționează pentru a scăpa rapid de kilograme. Dar la ce folosește să slăbești doar pentru a recâștiga acele kilograme? Pentru a menține kilogramele în mod permanent, cel mai bine este să slăbești încet. Și mulți experți spun că poți face asta fără a ține o „dietă”. În schimb, cheia este să faci modificări simple stilului tău de viață.

O jumătate de kilogram de grăsime – este egal cu 3.500 de calorii. Prin eliminarea a 500 de calorii pe zi prin modificări ale dietei și ale exercițiilor fizice, puteți pierde aproximativ o jumătate de kilogram pe săptămână. Dacă trebuie doar să vă mențineți greutatea actuală, pierderea a 100 de calorii pe zi este suficientă pentru a evita 1-2 kilograme în plus pe an pe an.

Mănâncă micul dejun în fiecare zi

Weekend / Top 5 medote de a pierte în greutate fără a ține o dietă
Colaj Substantial

Un obicei care este comun multor oameni care au slăbit și au păstrat-o este să mănânce micul dejun în fiecare zi. Mulți oameni cred că săriți peste micul dejun este o modalitate excelentă de a reduce caloriile. Dar de obicei ajung să mănânce mai mult pe parcursul zilei, spune Elizabeth Ward, MS, RD, autoarea Ghidului idiotului de buzunar pentru noile piramide alimentare. „Studiile arată că oamenii care Mănâncă micul dejun are un IMC mai mic decât cei care au micul dejun și au rezultate mai bune. Fie la școală, fie în sala de consiliu.”

Încearcă un bol de cereale integrale, acoperit cu fructe și lactate cu conținut scăzut de grăsimi, pentru un început rapid și nutritiv al zilei.

Închideți bucătăria noaptea

Stabilește un moment în care vei înceta să mănânci. Astfel încât să nu cedezi mâncărurilor târzii de noapte sau gustărilor în timp ce te uiți la televizor. „Bea o ceașcă de ceai, mănâncă o bomboană tare. Sau bucură-te de un castron mic de înghețată ușoară sau de iaurt înghețat dacă vrei ceva dulce după cină. Dar apoi spală-te pe dinți pentru a fi mai puțin probabil să mănânci sau să bei orice altceva.”, sugerează Elaine Magee, MPH, RD, „Recipe Doctor” de la WebMD și autorul cărții Comfort Food Makeovers.

Alegeți cu înțelepciune caloriile lichide

Băuturile îndulcite sporesc caloriile. Dar nu reduc foamea așa cum o fac alimentele solide. Satisfaceți-vă setea cu apă, sau lapte degresat. Sau unul cu conținut scăzut de grăsimi sau porții mici de suc de fructe 100%.

Încearcă un pahar de suc de legume nutritiv și cu conținut scăzut de calorii pentru a te ține dacă ți-e foame între mese. Ai grijă la caloriile din alcool, care se adună rapid. Dacă ai tendința de a bea un pahar sau două de vin sau un cocktail în majoritatea zilelor, limitarea consumului de alcool la sfârșit de săptămână poate fi o economie imensă de calorii.

Mănâncă mai multe produse

Mâncatul multor fructe și legume cu conținut scăzut de calorii. Dar cu un volum mare exclude alte alimente care sunt mai bogate în grăsimi și calorii. Mutați carnea din centrul farfuriei și îngrămădiți legumele. Sau încercați să începeți prânzul sau cina cu o salată de legume sau un castron de supă pe bază de bulion, sugerează Barbara Rolls, PhD, autoarea cărții The Volumetrics Eating Plan.

Ghidurile dietetice din 2005 ale guvernului SUA sugerează că adulții primesc 7-13 căni de produse pe zi. Ward spune că nu este chiar atât de dificil: „Aprovizionați-vă bucătăria cu multe fructe și legume și la fiecare masă și gustare, includeți câteva porții”, spune ea. „Dieta ta va fi îmbogățită cu vitamine, minerale, fitonutrienți, fibre. Și, dacă te umple cu produse super-nutritive, nu vei ajunge la borcanul de prăjituri.”

Du-te la cereale

Prin înlocuirea cerealelor rafinate cu cerealele integrale. Cum ar fi pâinea albă, prăjiturile, prăjiturile și covrigii, adăugați fibre atât de necesare și vă veți umple mai repede. Astfel încât este mai probabil să mâncați o porție rezonabilă. Alegeți pâine și paste din grâu integral, orez brun, fulgi de tărâțe, floricele de porumb și biscuiți cu secară integrală


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro