Lămâile sunt un fruct popular pe care oamenii îl folosesc în cantități mici pentru a adăuga aromă alimentelor.

Cu toate acestea, rareori le mâncăm simple datorită gustului lor intens, acru. Lămâile oferă aromă produselor de copt, sosurilor, sosurilor de salată, marinatelor, băuturilor și deserturilor. Și sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina C. O lămâie de 58 de grame (g) poate furniza peste 30 de miligrame Sursă de încredere (mg) de vitamina C.

Vitamina C este esențială pentru sănătate, iar o deficiență poate duce la probleme de sănătate. Primii exploratori știau acest lucru și au luat lămâi în călătoriile lor lungi pentru a ajuta la prevenirea sau tratarea scorbutului. O afecțiune care pune viața în pericol și era comună în rândul marinarilor.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Reducerea riscului de accident vascular cerebral

Social media

Potrivit unui studiu din 2012, flavonoidele din citrice pot ajuta la reducerea riscului de accident vascular cerebral ischemic la femei. Un studiu al datelor de la aproape 70.000 de femei de peste 14 ani a arătat că cele care au consumat cele mai multe citrice au un risc cu 19% mai mic de accident vascular cerebral ischemic decât femeile care au consumat cel mai puțin.

Accidentul vascular cerebral ischemic este cel mai frecvent tip de accident vascular cerebral. Se poate întâmpla atunci când un cheag de sânge blochează fluxul de sânge către creier.

Un studiu asupra populației din 2019 a arătat că consumul regulat și pe termen lung de alimente care conțin flavonoide ar putea ajuta la protejarea împotriva cancerului și a bolilor cardiovasculare. Cu toate acestea, studiul a indicat că persoanele care au fumat sau consumat mult alcool erau mai puțin probabil să beneficieze.

Tensiunea arterială

Un studiu din 2014 a descoperit că femeile din Japonia care mergeau regulat și consumau lămâie în fiecare zi aveau tensiune arterială mai mică decât cele care nu au făcut-o.

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a identifica rolul lămâii în această îmbunătățire și pentru a descoperi dacă consumul de lămâie poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale. Deoarece mersul zilnic poate scădea și tensiunea arterială.

Prevenirea cancerului

Lămâile și sucul de lămâie sunt o sursă excelentă de vitamina C antioxidantă.

Antioxidanții pot ajuta la prevenirea ca radicalii liberi să cauzeze leziuni celulare care pot duce la cancer. Cu toate acestea, exact modul în care antioxidanții pot ajuta la prevenirea cancerului rămâne neclar.

Menținerea unui ten sănătos

Vitamina C joacă un rol vital în formarea colagenului, sistemul de sprijin al pielii.

Expunerea la soare, poluarea, vârsta și alți factori pot duce la deteriorarea pielii. Un studiu efectuat pe șoareci din 2014 a sugerat că fie consumul de vitamina C în forma sa naturală. Fie aplicarea ei local poate ajuta la prevenirea acestui tip de daune.

Prevenirea astmului

Persoanele cu astm bronșic care consumă cantități mai mari de vitamina C și alți nutrienți atunci când au o răceală pot avea mai puține atacuri de astm. S-au găsit dovezi că vitamina C aducea beneficii și persoanelor cu hipersensibilitate bronșică atunci când aveau și o răceală comună.