Este deja un fapt binecunoscut că, în timpul menstruației, femeile pot rămâne însărcinate, dar există o mulțime de alte lucruri de învățat despre organism.

Ciclul menstrual este un proces complex care reglează corpul feminin și nu există nicio îndoială că are un impact dramatic asupra vieții femeilor. Am adunat câteva fapte pe care probabil că ginecologul tău nu ți le-a spus.

1. Hipocampul crește de fapt în dimensiune

Top 5 lucruri pe care probabil nu le știi că se întâmplă în timpul ciclului tău menstrual
Pixabay

Studiul a arătat că atunci când nivelul de estrogen crește, hipocampusul crește în dimensiune. Aceste modificări ale creierului afectează de fapt comportamentul femeilor. Cercetătorii au ajuns la concluzia că, dacă femeile aflate în anumite faze ale ciclului lor sunt deosebit de receptive la schimbări în comportamentul lor, poate fi un moment bun pentru terapie pentru a lupta împotriva schimbărilor de dispoziție, de exemplu.

2. Hormonii îți influențează organismul diferit în funcție de săptămână

Hormonii joacă un rol important în corpul tău. În mod normal, un ciclu menstrual arată astfel:

În prima săptămână, este posibil să simțiți unele probleme menstruale înainte de începerea menstruației. Apoi nivelul de estrogen începe să crească și începeți să vă simțiți mai bine.

În a doua săptămână, te simți cel mai bine, iar nivelul de testosteron crește pentru scurt timp. S-ar putea să simți că vrei să ai un timp mai intim cu partenerul tău.

În a treia săptămână, nivelul de estrogen scade dramatic, iar progesteronul crește. Este posibil să simți schimbări de dispoziție și să suferi de descurajare.

În a patra săptămână, estrogenul și progesteronul scad, iar unele femei încep să sufere de sindrom premenstrual (PMS).

3. Crampele menstruale pot schimba de fapt structura creierului femeilor

Cercetătorii spun că crampele menstruale afectează între 20% și 90% dintre adolescente. Poate dura până la 72 de ore. Un alt studiu a arătat că femeile care au raportat dureri menstruale au prezentat scăderi ale volumului în regiunile creierului care sunt implicate în procesarea transmisiei, procesarea senzorială la nivel superior și reglarea funcției endocrine. Dacă simți că ai început să performați mai rău la locul de muncă, poate că crampele menstruale sunt motivul.

4. Crampele menstruale pot călători

Nu, aceasta nu este o glumă. Durerea menstruală poate călători literar. Uneori poți simți crampe în locuri precum picioarele tale. Regiunea pelviană este „alcătuită dintr-o rețea de nervi”, iar atunci când apare durerea, vă afectează și picioarele, partea inferioară a spatelui și fesele.

Mai mult, pierderea mineralelor esențiale în timpul unei perioade (cum ar fi fierul, magneziul și potasiul) epuizează organismul, iar mușchii răspund cu spasme sau crampe. Medicii mai spun: „Este ca un cuib în care nuiele sunt împletite. Deci, dacă ceva se simte iritant pe o parte [cum ar fi abdomenul], s-ar putea să îl simți pe cealaltă parte [cum ar fi partea inferioară a spatelui] la fel de ușor.”

5. Ciclul menstrual îți poate afecta vocea

Aceasta nu este o veste bună pentru cântăreți, dar un studiu a arătat că în timpul menstruației, este posibil să aveți sindrom vocal premenstrual, ceea ce înseamnă pierderea puterii vocale și o capacitate redusă de a cânta.

Corzile vocale uscate pot face și mai dificilă controlul vibrato-ului.