Există unele lucruri pe care le facem aproape în fiecare zi fără să ne gândim de două ori pentru că suntem atât de obișnuiți cu ele în acest moment.
De la a face pipi în băile publice până la a pune alimente în frigider, pot exista anumite rutine pe care le-ați greșit în tot acest timp. Aici, enumerăm câteva obiceiuri care au nevoie de unele modificări, împreună cu cum să facem schimbări pentru a ne îmbunătăți viața de zi cu zi.
Punerea hârtiei igienice pe scaunele de toaletă publică
Hârtia igienică nu ajută de fapt la combaterea germenilor prezenți pe toaletă. Absoarbe umezeala, ceea ce îl face un loc bun pentru reproducerea microbilor.
Pielea umană, pe de altă parte, poate lupta împotriva microbilor mai bine decât hârtia igienică. Asigurați-vă că scaunul este uscat și că nu aveți răni deschise pe șolduri și fese. Dacă încă nu ești sigur, igienizează mai întâi scaunul sau fă-ți treaba în timp ce ești ghemuit.
Adăugarea mai multor detergent la mașina de spălat pentru haine mai curate
Folosind prea mult detergent în rufe poate prinde petele și împiedică spălarea acestora. Acest lucru se datorează faptului că volumul de spumă produs de detergent poate crea o pernă pentru murdărie. Pentru rezultate ideale, este mai bine să citiți volumul recomandat găsit pe sticla de detergent.
Spălare cu un scaun de toaletă neacoperit
Înainte de spălare, asigurați-vă că capacul este coborât, deoarece apa curată se amestecă cu apa contaminată. Procedând astfel, veți preveni stropirea apei din toaletă în zonele înconjurătoare.
Nu curățați buretele de vase
Nu vă spălați în mod regulat bureții este o modalitate sigură de a răspândi bacteriile pe vase și ustensile de bucătărie. Pentru a face acest lucru, scufundați-le în apă clocotită timp de 5 minute. De asemenea, puteți încerca să înmuiați buretele în apă înainte de a-l încălzi în cuptorul cu microunde timp de un minut.
Lăsarea alimentelor neigienizate și neorganizate în frigider
Frigiderul dumneavoastră poate fi un teren propice pentru microbi dacă alimentele din interior nu sunt curățate corespunzător în prealabil.
Asigurați-vă că ambalajul alimentelor este curățat sau înlocuit înainte de a le pune înăuntru. Carnea trebuie separată de alte grupe de alimente, astfel încât microbii să nu se răspândească.