Există un motiv pentru care ciocolata a fost o parte apreciată a culturii mezoamericane, datând de mii de ani.

A fost denumită „hrana zeilor”, conform „Adevărata istorie a ciocolatei”. Datorită utilizării sale în ceremoniile sacre și chiar ca medicament. S-au purtat bătălii pentru controlul locurilor în care au crescut păstăile de cacao, extinzându-se până în zilele noastre.

Ciocolata este servită sub nenumarate forme, inclusiv băuturi, sosuri și bomboane. Iubitorii serioși de ciocolată nu se satură de tratarea lor preferată și le place să afle mai multe despre ea, precum și să guste orice bunătăți pe care le pot. Aceste șase destinații din întreaga lume permit ciocolacilor să-și răsfețe dinții de dulce.

1. Lindt Home of Chocolate, Elveția

Top 5 locuri dulci pe care fiecare iubitor de ciocolată ar trebui să le viziteze
Pixabay

Ciocolata elvețiană are o reputație proprie, iar nou deschis Lindt Home of Chocolate a făcut imediat un zgomot cu fântâna sa de ciocolată de aproape 9 metri. Și magazinul de ciocolată are 465 de metri pătrați.

 Muzeul are exponate despre cum a ajuns ciocolata în Europa și despre procesul pe care ciocolatierii îl folosesc pentru a-și crea produsul. Videoclipurile prezintă ferma companiei din Ghana, în timp ce turul ghidat trece printr-o fabrică pilot care arată cum se face ciocolata Lindt și cum sunt create produse noi. Desigur, turul se încheie cu o degustare din apreciata lor ciocolată. Dacă asta nu este suficient, Lindt oferă cursuri de preparare a ciocolatei. Intrarea începe de la 15 franci elvețieni (aproximativ 16,50 USD) pentru adulți, cu o taxă suplimentară pentru excursii și cursuri.

2. Cadbury World, Birmingham, Anglia

În Regatul Unit, ciocolata înseamnă un singur lucru: Cadbury. Gigantul bomboanelor este cunoscut pentru ouăle sale creme, printre alte delicii. Cadbury World s-a deschis în 1990 în satul Bournville, care a fost casa angajaților fabricii Cadbury începând cu 1893.

A fost considerat un sat model pentru muncitori la acea vreme. Una dintre exponatele din acest tur autoghidat se concentrează asupra acestui domeniu și asupra modului în care a influențat compania. Există, de asemenea, un teatru 4-D, o plimbare cu „Cadabra” într-un „Beanmobile” și o versiune recreată a magazinului original Cadbury. Deși vizitatorii nu pot face turul fabricii, ei își pot testa în continuare propriile abilități de ciocolatier, transformând deserturile în formele alese. Intrarea este de 18 GBP (23 USD) pentru adulți.

3. Chocoversum, Hamburg, Germania

Compania Hachez, care a fost fondată în 1890, a creat Chocoversum ca o modalitate de a-și prezenta producția fără a aduce oaspeți în fabricile propriu-zise. Aici, ghidurile, numite „Colegii Chocolate”, aduc vizitatorii într-o explorare de 90 de minute a tuturor lucrurilor cu ciocolată. De la o păstăi de cacao adevărată la ciocolata lichidă folosită în batoane.

Eșantionarea este încurajată pe parcurs și vă puteți chiar crea propriul baton de ciocolată cu toppingurile dorite. Treceți la magazinul de cadouri pentru barurile lor unice, inclusiv cele infuzate cu mango și ardei iute. Intrarea este de 19 euro (22 USD) pentru adulți.

4. MUCHO Museo del Chocolate, Mexic

MUCHO Museo del Chocolate a fost deschis în 2012 într-o casă renovată din 1909 din cartierul Colonia Juárez din Mexico City. Colecția muzeului are artefacte fascinante legate de ciocolată care datează din secolul al XVII-lea și exponate create de experți în ciocolată.

În timpul turului, vizitatorii învață cum a câștigat popularitate ciocolata și producția sa industrială, precum și reclamele care îi fac pe consumatori să o poarte. Muzeul oferă ateliere și are un magazin și o cafenea care servește delicatese cu ciocolată. Intrarea este de 75 de pesos (3,50 USD).

5. Fabrica de ciocolată Haigh, Adelaide, Australia

Vizitatorii din Adelaide, Australia, merg direct către Haigh’s Chocolate Factory, o companie cunoscută pentru bunătățile sale de Paște. „Bilby-ul de Paște” este interpretarea lor asupra iepurașului, înlocuind iepurele invaziv cu un marsupial nativ. Deschis din 1915, Haigh’s era cunoscut și în anii 1950 și ’60 pentru „băieții și fetele de tavă” care își vindeau ciocolata în fața ecranului de film în timpul pauzei.

Până la începutul pandemiei, compania a oferit tururi gratuite ale fabricii sale, aducând oaspeții peste linia de producție și permițându-le să-și umple buzunarele cu mostre gratuite. S-a încheiat, la fel ca toate tururile bune, în magazinul de cadouri, unde soiurile de ciocolată neagră, cu lapte și albă erau disponibile pentru cumpărare. Până la reluarea acestor tururi, le puteți cumpăra ciocolata online.