Reclamă

Hollywood-ul are tendința de a folosi niște clișee vechi despre un loc de muncă și de a crea unele noi și mai ridicole.

Probabil cel mai comun stereotip sună așa: „un geniu într-un domeniu este un geniu în toate.” Ei bine, în realitate, dacă luăm în minte chiar și matematicienii care pot face integrale duble și triple, se dovedește că s-ar putea să lucreze foarte rău cu numerele. Atât de rău încât calculul unui bacșiș de restaurant devine o adevărată misiune imposibilă pentru ei.

Top 5 locuri de muncă care au fost interpretate greșit la Hollywood. Viața reală este foarte diferită de cea a filmului
Pixabay

1. Salvamarii nu sar în ajutor atât de des

Salvamarii nu sar atât de des. Ei nu salvează vieți așa cum este descris în filme. Și nu fac RCP zilnic, cu greu. Treaba lor este, în principal, să prevină asta. Ceea ce sună destul de logic. Așa că de cele mai multe ori țipă mult la oameni, obligându-i să fie mai atenți și să respecte toate regulile și reglementările. Și tratează și o mulțime de nasuri sângeroase.

2. Arheologii nu se avântă prin junglă, jefuind temple

Meseria unui arheolog adevărat nu este atât de romantică și plină de aventuri pe cât ne-am făcut să credem. De fapt, este mult mai plictisitor decât atât. Cel puțin în ochii unui profan.

De cele mai multe ori, arheologii sapă pământul centimetru cu centimetru, înjură rădăcinile copacilor, se uită la bucăți minuscule până când încrucișează și citesc rapoarte uriașe. Apoi au pus toate lucrurile vechi în saci, apoi au pus grupuri de acele pungi împreună în pungi mai mari. Și, în final, au pus toate lucrurile ambalate în cutii.

3. În filme, specialiștii în sănătate mintală încalcă cu ușurință granițele etice

Sunt prea multe treceri și încălcări ale limitei la televizor. Specialiștii în sănătate mintală nu au relații intense cu pacienții lor. Nu se întâlnesc cu ei în locații ciudate sau la ore ciudate pentru a-i ajuta să treacă peste anumite situații.

Ei nu folosesc oamenii pentru a-și rezolva nicio tulburare interioară profundă în psihicul lor. Și nu există catarsis sau momente dramatice în care totul „se adună”. Nu, ajutorul mental este un proces foarte lung. Și niciun film nu vă va arăta asta, inclusiv cantitatea de documente și sarcina administrativă dintre toți pacienții.

4. Bucătăriile reale sunt un loc destul de dezordonat

De asemenea, cu greu se găsește că bucătăria este portretizată cu acuratețe. În filme, totul este atât de îngrijit, curat și pare că a fost cumpărat chiar ieri. În realitate, este o muncă stresantă în care oamenii sunt rareori calmi și adesea țipă unii la alții de peste bucătărie. Nimănui în afară de chelneri nu îi pasă cu adevărat de aspectul lor. Toată lumea este mai concentrată să facă mâncare și să o facă bine. Nu există loc pentru glamour, cu excepția farfurii pe care este servit un fel de mâncare gustos.

5. Muzicienii de bar nu sunt toți visători deprimați

Încă o profesie romantizată. Pe ecran, muzicienii de bar sunt prezentați ca mari visători care își urăsc meseria și speră că într-o zi viața lor se va schimba dramatic. Deși, în realitate, nu toți sunt deprimați, așteptând ca vreun mare cercetător de talente de la o casă de discuri să vină la bar și să-i observe. Nu, mulți dintre muzicieni își iubesc meseria și cântă cu bucurie în baruri.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro