Chiar dacă vă spălați hainele de ani de zile și credeți că știți cum să folosiți mașina de spălat, aceste derapaje comune pot provoca daune inutile țesăturilor

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci pentru a-ți păstra hainele imaculate și frumoase este să înveți cum să le speli corect. Există mai multe lucruri de știut decât separarea hainelor. De fapt, probabil că faceți unele erori pe care nu le cunoașteți. Suntem aici pentru a vă învăța cum să evitați aceste greșeli. Iată câteva sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să vă menține hainele frumoase și să economisiți bani.

Greșeli și rezolvări

Top 5 greșeli pe care nu știai că le faci atunci când folosești mașina de spălat
Pixabay.com

1.Nu sortați doar hainele albe și cele colorate
Cu cât sortezi mai mult rufele, cu atât hainele tale sunt mai proaspete. Separați hainele foarte murdare sau noroioase de hainele ușor murdare. Țesăturile grele sau abrazive, cum ar fi denimul, de cele mai delicate.

2.Nu pune detergent direct pe hainele tale
Credeți sau nu, există o modalitate corectă și una greșită de a încărca mașina de spălat. Pentru cea mai bună distribuție a detergenților, puneți rufele mai întâi, apoi adăugați apă și, în cele din urmă, adăugați săpun. Cu toate acestea, dacă utilizați înălbitor, adăugați mai întâi apă, apoi haine și apoi săpun.

3.Nu abuza de uscătorul mașinii de spălat
Dacă aveți timp să vă uscați hainele pe un uscător, faceți-o. Nu numai că economisești curent prin faptul că nu pornești iar mașina, dar este mult mai indicat pentru hainele cu textură delicată. Ori de câte ori folosiți o mașină de uscat, nu o supraîncărcați. Dacă folosiți un uscător normal, aranjați hainele imediat pe el, pentru a preveni mototolirea. Astfel, folosiți fierul de călcat mai puțin.

4.Nu amesteca șosetele cu hainele
Obosită de a pierde o șosetă de fiecare dată când folosești mașina de spălat? Încercați să plasați mai întâi șosetele în mașină de spălat, apoi adăugați orice altceva. Acest lucru le face mai puțin susceptibile de a se amesteca prin alte haine. Așa poți avea două șosete după fiecare spălare. Sau, poate chiar le mănâncă mașina de spălat.

5.Nu freca petele!
S-ar putea crede că ăsta este cel mai bun mod de a trata o pată. Nu este un sfat prea bun. Acest lucru ar putea chiar să mărească pata. În schimb, tamponați ușor pata, din exterior. Și, desigur, cu cât o tratați mai devreme, cu atât este mai probabil să dispară.