Spălarea hainelor într-un mod greșit poate duce la deteriorarea acestora, dar nici spălarea lor nu suficient de des nu este o opțiune

De cele mai multe ori, ne stricăm singuri hainele.

Chiar dacă citim cu atenție instrucțiunile de pe etichetele îmbrăcămintei și respectăm toate regulile de spălat și călcat, există întotdeauna posibilitatea ca accidental să ne stricăm articolul preferat. La urma urmei, chiar și felul în care purtăm și ne scoatem un tricou poate afecta durata de viață a acestuia.

1.Purtând un rucsac

Top 5 greșeli pe care le facem și ne pot distruge hainele
Pixabay

Pe hainele din diferite materiale se pot forma pastile. Unul dintre motive este că avem tendința să cărăm genți și rucsacuri sau să purtăm straturi de haine. Țesăturile se freacă unele de altele, ceea ce poate strica articolul.

Cel mai adesea pilling se poate întâmpla pe hainele din lână, bumbac, poliester și acril. Este mai bine să evitați să porți un rucsac sau o geantă cu astfel de haine.

2.Pulverizarea parfumului chiar pe haine

De obicei, parfumul nu poate păta hainele, dar anumite ingrediente din parfumuri pot decolora țesătura. Pentru a evita acest lucru, trebuie mai întâi să aplicați parfum pe piele, să așteptați până se usucă și abia apoi să vă îmbrăcați.

3.Spălarea regulată ajută la eliminarea petelor proaspete de parfum de pe haine

Principalul lucru este să clătiți mai întâi pata cu apă rece. Pentru a îndepărta petele vechi, amestecați în părți egale glicerină și apă, aplicați pe pată și lăsați timp de o oră, apoi spălați articolul.

4.Călcat haine din raion la exterior

Dacă călci raionul pe exterior, acesta poate deveni strălucitor. Din păcate, nu există nicio modalitate de a remedia acest lucru ulterior. Dar este ușor să evitați deteriorarea țesăturii: este suficient să călcați hainele pe interior.

Dar unele articole din raion nu sunt recomandate deloc să fie călcate, așa că cel mai bine este să citiți mai întâi eticheta.

5.Sortați-vă rufele numai după culoare

Este recomandat să sortați rufele nu numai după culoare, ci și după tipul de țesătură. Țesăturile groase pot deteriora țesăturile mai subțiri, rupându-le. Prin urmare, nu este cea mai bună idee să spălați împreună lenjeria de pat și lenjeria intimă, sau tricourile și blugii cu bluze și cămăși.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.