Deși ni se poate părea surprinzător, mulți suferă de aceste fobii

O fobie este o frică irațională de un obiect, situație sau lucru viu.

În timp ce frica este un răspuns natural la pericol, fobiile apar adesea ca răspuns la ceva puțin probabil să provoace un rău real. În unele cazuri, o persoană cu o fobie va îndeplini criteriile de diagnostic pentru o anumită fobie. Care este un tip de tulburare de anxietate. Cineva cu o anumită fobie va experimenta frică și anxietate intensă atunci când se confruntă cu sursa fobiei. Acestea ar putea include sânge, înălțimi sau anumite animale precum câinii.

Fobiile sunt caracterizate de suferință semnificativă și adesea determină o persoană să evite sursa fricii sau să sufere de anxietate extremă atunci când se confruntă cu aceasta. Cineva care se confruntă cu o fobie care interferează cu viața de zi cu zi ar trebui să ia în considerare un tratament pentru fobie, deoarece rezultatele îngrijirii profesionale sunt de obicei favorabile.

Cele mai ciudate și rare fobii

Top 5 fobii rare și ciudate despre care probabil nu ai auzit niciodată dar este posibil să le ai
Pixabay

1. Arachibutyrophobia

Arachibutyrophobia este teama ca untul de arahide să se lipească de cerul gurii. În timp ce fenomenul s-a întâmplat tuturor la un moment dat sau altul, persoanelor cu arahibutirofobie le este extrem de frică de el. Severitatea arahibutirofobiei variază de la persoană la persoană. Unii cu această afecțiune pot mânca cantități mici de unt de arahide. Dar alții vor evita complet să mănânce unt de arahide sau ceva cu o consistență similară.

2. Nomofobie

Nomofobia este teama de a rămâne fără telefonul mobil. Persoanele cu nomofobie se confruntă cu o anxietate excesivă în legătură cu faptul că nu au telefonul la ei. Sau că bateria lor este descărcată, ori că telefonul nu este în funcțiune. Indiferent de circumstanțe, imposibilitatea de a-și folosi telefonul face ca persoanele cu nomofobie să intre în panică și să experimenteze simptome extreme de anxietate.

3. Aritmofobia

Mulți oameni cresc temându-se de cursul de matematică. Dar persoanele cu aritmofobie au o teamă reală de numere. Persoanele cu această frică experimentează de obicei anxietate asociată cu matematica sau cu numerele în general. Față de teama de a vedea efectiv simbolurile numerice. Frica de numere este denumită uneori numerofobie. Aritmofobia poate afecta semnificativ viața unei persoane. Deoarece este dificil să faci multe sarcini sau ocupații fără a te ocupa de numere.

4. Plutophobia

Mulți oameni probabil și-ar dori să aibă mai mulți bani. Dar plutofobia este o frică de bani sau bogăție. Persoanele cu plutofobie se pot teme de oamenii bogați. Sau se pot teme să devină bogați ei înșiși. În general, le este teamă de bani și de a avea de-a face cu ei.

5. Xanthophobia

Xantofobia este o frică de culoarea galbenă. Persoanele cu această fobie rară se tem de obicei și de orice obiect galben. Precum ar fi autobuzele școlare și florile. Persoanele cu xantofobie pot evita cu orice preț culoarea galbenă și chiar pot considera că alimentele galbene sunt supărătoare. Această fobie tinde să interfereze cu viața de zi cu zi. Deoarece lucruri galbene pot fi găsite peste tot.

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.