Reclamă

De obicei acordăm suficientă atenție corpului nostru atunci când vine vorba de exerciții fizice.

Dar uităm că ar putea fi nevoie să se antreneze și mușchii feței. Și nu este vorba doar despre obținerea unei linii definite a maxilarului – un expert sugerează că efectuarea acestor exerciții poate ajuta la prevenirea durerilor de gât, a durerilor de cap și a durerilor de maxilare.

O falcă care nu s-a dezvoltat corect poate cauza probleme la mestecat, vorbire, respirație, somn și chiar încredere în sine. Exercițiile pe care vi le-am pregătit nu sunt trucuri de magie. Dar cu siguranță vă pot ajuta să vă definiți maxilarul.

1. Restauratorul maxilarului

Top 5 exerciții pentru a-ți remodela linia maxilarului fără un chirurg
Pixabay

Cum să faci exercițiul: Pune-ți degetele mari sub bărbie, unul lângă altul. Apoi împingeți ușor bărbia în jos, creând rezistență și glisați încet degetele mari de-a lungul maxilarului până la urechi.

Durată: repetă de 10 ori.

Efect: Acest exercițiu vă ajută să vă faceți maxilarul mai puternic și mai definit.

2. Exercițiul pentru bărbia lăsată

Cum să faci exercițiul: Stai la o masă și pune pumnii sub bărbie și linia maxilarului. Ține-ți coatele pe masă. Încercați încet și ușor să deschideți gura, încă împingând pumnii în sus, creând rezistență. Țineți puțin și eliberați.

Durată: Repetați de 10 ori și faceți 3 seturi (dacă sunteți gata).

Efect: Acest exercițiu vă lucrează zona de sub bărbie, făcând-o mai tonifiată și mai sculptată.

3. Exercițiul Chin-up

Cum se face exercițiul: Închideți gura și împingeți încet mandibula înainte, ridicând buza inferioară în sus. Simțiți cum se întind mușchii. Rămâneți în această poziție timp de aproximativ 10 secunde și faceți exercițiul din nou.

Durata: faceți 3 seturi de 15 repetări.

Efect: Acest exercițiu promovează ridicarea mușchilor feței din partea inferioară a feței.

4. Exercițiul sunete vocale

Cum să faci exercițiul: Scopul tău este să deschizi gura cât mai larg posibil, rostind sunete „O” și „E”. Asigurați-vă că articulezi sunetele și îți angajezi mușchii. Încercați să nu vă atingeți sau să vă arătați dinții.

Durata: faceți 3 seturi de 15 repetări.

Efect: Acest exercițiu tonifică mușchii aflați în jurul gurii și buzelor.

5. Exercițiul de susținere a claviculei

Cum să faci exercițiul: Ține-ți capul paralel cu podeaua, mișcă-l ușor înapoi pentru a simți că mușchii se contractă, apoi readuce-l în poziția inițială.

Durata: faceți 3 seturi de 10 repetări. Când ești gata, poți încerca să stai în această poziție mai mult timp.

Efect: Acest exercițiu angajează perfect mușchii de sub bărbie.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro