Te-ai simțit vreodată nervos și îngrijorat de etichetele tale la masă?
Mâncarea a fost o parte esențială a culturii, la fel și respectarea etichetelor potrivite la masă. Încă din cele nai vechi timpuri, etichetele la masă au fost concepute pentru a face experiența de a mânca împreună plăcută. Și nu se poate nega că manierele la masă au evoluat constant de-a lungul anilor. Iar eticheta dvs. la masă decide adesea prima și ultima impresie.
A mânca cu gura larg deschisă
A mânca calm și a mesteca mâncarea cu gura închisă este prima regulă de a lua masa în oraș. Mestecatul necesită efort. Dar deschiderea gurii în timp ce mestecă cu siguranță distruge experiența altor persoane.
Termină de mâncat
Când terminați masa, asigurați-vă întotdeauna că așezați tacâmurile fie în centrul farfuriei. Fie pe părțile laterale ale farfuriei sau pur și simplu le țineți încrucișate. Informați chelnerul și așteptați.
Nu alege tacâmuri
Dacă lingura sau furculița alunecă de pe masă, nu o ridicați. Ci mai degrabă solicitați o înlocuire. De fapt, aceeași regulă se aplică și pentru șervețel. Puteți solicita unul nou, dar nu îl folosiți pe același.
Ați fost vreodată confuz cu privire la amplasarea tacâmurilor? Ei bine, cel mai simplu mod de a decoda utilizarea tacâmurilor este să mergi din exterior în interior. Ceea ce înseamnă că îți începi masa cu tacâmurile așezate mai întâi afară și treptat folosești restul tacâmurilor în funcție de masa servită.
Nu așezați cotul
Cu toții avem obiceiul de a ne odihni coatele pentru o experiență de luat masa confortabilă, dar vei fi uimit să știi că se crede că aceasta este o etichetă proastă la masă. Cu toate acestea, dacă masa este goală și nu este servită mâncare, vă puteți păstra mâinile sau coatele. Dar cel mai bine este să evitați.
Urmați ritmul
Fiecare individ mănâncă în ritmul său, dar când luați masa cu cineva asigurați-vă că încetiniți și ajungeți din urmă cu ritmul cinelor colegilor.