Uneori, din cauza normelor sociale arbitrare, doi oameni care se iubesc nu pot fi împreună.

Potrivit psihologilor, secretul poate face o relație mai puternică, deoarece crește intimitatea și complicitatea. Cu toate acestea, relațiile care nu sunt susținute de rude și prieteni tind să aibă o calitate mai slabă. Dar există câteva vești bune, normele sociale, opiniile și regulile pot fi schimbate.

1. Cleopatra și Mark Antonio

Top 5 cupluri celebre care au trebuit să facă imposibilul pentru a fi împreună
Social media

Să ne plasăm în viața celebrei regine a Egiptului Cleopatra și a puternicului general roman Marc Antoniu. Uniunea acestor guvernatori a început pentru comoditate și avansare politică.

Dar ceea ce a început ca o alianță s-a transformat curând în dragoste. Cu toate acestea, cuplul s-a despărțit deoarece Mark a trebuit să se căsătorească cu sora domnitorului roman, Octavian.

În ciuda faptului că era căsătorit, Mark era încă îndrăgostit de Cleopatra și, după trei ani de distanță, s-au reunit și și-au continuat aventura. Mark a divorțat de sora lui Octavian, așa că conducătorul roman furios a declarat război Cleopatrei.

În ciuda eforturilor lor, cuplul a pierdut războiul și și-a luat viața. Octavian a decis să onoreze ultima dorință a Cleopatrei, care urma să fie îngropată alături de iubirea vieții ei, Mark Antony.

2. Prințul Edward și Wallis Simpson

Când vine vorba de membrii regali, există diferite seturi de reguli și etichete pe care trebuie să le respecte pentru a-și păstra titlurile și pozițiile. Edward, Prințul de Wales, și Wallis Simpson, un aristocrat american, s-au cunoscut în timp ce ea era căsătorită.

Cuplul și prințul erau prieteni apropiați, dar Edward și Wallis s-au îndrăgostit rapid. Tatăl lui Edward, regele George V, a murit în acea perioadă, așa că Edward a fost proclamat rege al Regatului Unit.

Wallis a decis să obțină acum al doilea divorț, în timp ce regele Edward a încercat să obțină acceptarea pentru ea cu familia regală și cu biserica. Dar uniunea lor a fost întâmpinată cu o opoziție puternică, așa că regele Edward a trebuit să abdice coroana pentru a fi alături de Wallis.

În timp ce și-a anunțat abdicarea, Edward a spus: „Mi-a fost imposibil să port povara grea a responsabilității și să-mi îndeplinesc îndatoririle de rege. Așa cum mi-aș dori să fac fără ajutorul și sprijinul femeii pe care o iubesc”.

3. Richard și Mildred Loving

Povestea de dragoste a lui Lovings a făcut istorie în America și probabil va apărea într-o zi în manuale. Richard era un muncitor alb în construcții de origine irlandeză și engleză. Iar Mildred era de origine afro-americană și nativă americană.

Relația lor a fost interzisă de legile statului lor natal, Virginia, deoarece căsătoriile „interrasiale” nu erau permise. Așa că, Lovings au fost nevoiți să-și abandoneze casa de frica să fie încarcerați.

Cu toate acestea, Mildred și Richard și-au iubit orașul natal și au vrut să se întoarcă. Așa că au decis să-și ducă cazul la Curtea Supremă.

Decizia Curții Supreme în favoarea Lovings a fost unanimă, astfel încât aceștia să se poată întoarce acasă și să-și crească copiii împreună ca un cuplu căsătorit. În cele din urmă, dragostea curajoasă a lui Mildred și Richard a ajutat la încetarea legilor de segregare în toată America.

4. Seretse Khama și Ruth Williams

Motivul pentru care acest cuplu nu a putut fi împreună a fost și culoarea pielii lor, dar, la fel ca cei îndrăgostiți, au avut un final fericit. Seretse Khama era șeful desemnat al tribului Bamangwato. Iar Ruth era o englezoaică de culoare albă.

Cuplul a întâlnit opoziție față de unirea lor din partea tribului lui Seretse, a guvernului englez și a tatălui lui Ruth. Cu toate acestea, cuplul s-a căsătorit în 1948.

Ani de zile, Seretse și Ruth au fost exilați din țara natală și, pentru a se putea întoarce, Seretse a trebuit să renunțe la căpetenia sa pentru el și moștenitorii săi. Seretse și-a lăsat titlul pentru a fi cu Ruth și copiii lor.

Odinioară șeful s-a întors acasă cu familia ca un cetățean obișnuit. Dar ani mai târziu, Seretse a devenit primul președinte al Botswanei.

5. Teodora și Iustinian I

Să călătorim înapoi în timp și să ne imaginăm în mijlocul Imperiului Bizantin, când împăratul Justinian era un împărat puternic. La acea vreme, a fi actriță era descurajat de societate, dar asta nu l-a împiedicat pe împăratul nostru să se îndrăgostească de Theodora, o tânără actriță.

Legea le interzicea bărbaților de rang să se căsătorească cu o interpretă. Așa că, ca act de dragoste, el a schimbat legea menționată și s-a căsătorit cu ea oricum.

Datorită inteligenței sale, Theodora a devenit cel mai de încredere consilier și co-conducător al lui Justinian. Împreună, au devenit guvernatori puternici și înțelepți. Ei au reformat întregul sistem de drept al Romei.

Unele dintre noile legi pe care le-au creat s-au concentrat pe îmbunătățirea drepturilor femeilor. Mulți ani mai târziu, Teodora a murit. Așa că Iustinian a continuat să domnească singur. Nu s-a recăsătorit niciodată.