Reclamă

În această etapă a iernii, nu există nimic mai plăcut decât să te relaxezi cu ceva care să te încălzească din interior spre exterior

Când ne gândim la feluri de mâncare care sunt reconfortante, ceea ce ne vine în minte sunt condimentele care adaugă căldură și puțin zip preparatelor noastre.

Iată condimentele preferate pentru încălzirea iernii și cum puteți profita la maximum pentru a crea mâncăruri delicioase și sănătoase. Veștile bune? Multe dintre ele deja se găsesc la tine în casă.

Gata să ne încălzim

Top 5 condimente și ierburi care iți țin de cald iarna
Pixabay.com

GHIMBIR ȘI USTUROI

Măcinat sau proaspăt, ghimbirul adaugă o explozie de luminozitate citrice și piperat oricărui fel de mâncare. De asemenea, poate ajuta la reducerea durerilor musculare și la calmarea stomacului. Răziți ghimbirul proaspăt într-o tigaie cu felii subțiri de usturoi și ulei de măsline și veți avea o bază aromată, picant, pentru cartofi prăjiți, mâncăruri de legume sau tocane consistente.

PIPER NEGRU

Unul dintre cele mai comune condimente folosite la nivel mondial, piperul negru este un condiment de încălzire obligatoriu, nu doar ceva cu care garniți o salată sau măcinați deasupra unui fel de mâncare odată ce este placat. Folosiți boabe de piper întregi pentru a crea o crustă pentru somon, adăugați un pic de pipă în lichidul de braconat pentru pui sau creați un sos chinezesc picant de piper negru.

CUIȘOARE ȘI SCORȚIȘOARĂ

Ești curios despre unele dintre condimentele pe care le vezi pe rafturile supermarketurilor? Iată două elemente indispensabile pentru cămara ta. Crede-mă, cuișoarele și scorțișoara nu sunt doar pentru a-ți completa prăjiturile de sărbători sau pentru a umple o șuncă cu miere și ananas.

Ambele sunt pline cu o aromă complexă, caldă, dulce și ușor mușcătoare și sunt adesea subestimate. Folosiți-le pentru a crea o bază robustă pentru o tocană, mâncăruri din carne sau sosuri bogate. Cum ar fi alunița tradițională mexicană, sau adăugați-le la sosul de grătar de casă pentru profunzime.

Sfat: Puneți cuișoare întregi într-o râșniță de cafea până când obțineți o pulbere fină. Sau folosiți un microplan pentru a rade un baton de scorțișoară pe mâncăruri cu carne și legume sau adăugați în supe de iarnă. Mirosul de scorțișoară poate avea un efect calmant în casă. Și poate scădea zahărul din sânge și poate reduce riscul de boli de inimă.

Nu numai că cuișoarele au capacitatea de a completa un fel de mâncare. Dar s-a văzut că au efecte antibacteriene și pot îmbunătăți circulația, problemele digestive și durerile de cap. Sănătoasă și delicioasă? Este un câștig.

CURCUMĂ

Iubesc turmericul din atât de multe motive. Culoarea galben intens, aroma ușor picantă și pământesc și proprietățile sale calmante, medicinale și antiinflamatorii naturale.

Turmericul este originar din sudul Asiei și este obișnuit în această bucătărie. Dând adesea mâncărurilor o nuanță frumoasă și o aromă înțepătoare, asemănătoare ghimbirului. Folosiți-l sub formă de pulbere sau rădăcină proaspătă direct în vase. Turmericul este chiar grozav într-un ceai.

PUDRA DE CHILI

Când doriți să adăugați puțină căldură și un plus de complexitate unui fel de mâncare, pudra de chili este cea mai potrivită.

Destul de interesant, pudra de chili tinde să fie un amestec de diferiți ardei iute, oregano, chimen, sare, piper coriandru, usturoi și adesea căței. Are un pumn și este o modalitate minunată de a crea straturi de aromă.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro