Reclamă

Fără îndoială, castelele impunătoare ale Europei ascund multe secrete.

Te transportă într-o altă epocă, una cu servitori, slujnice și doamne de serviciu. Este ca și cum timpul s-a oprit în timp ce faci parte din magnificul stil de viață regal. Dar nu doar viețile nobililor sunt fascinante, trecerea pragului în secțiunile inferioare ale acestor clădiri maiestuoase îți va oferi o privire într-un alt univers – greabilitatea vieții de servitor.

Petreceți suficient timp în aceste castele și o poveste va începe să se desfășoare în fața ochilor voștri. Cu toate acestea, pândind sub fațada regală a acestor forturi elegante este adevărata poveste. Poate fi unul care nu a avut un final fericit sau poate este un final învăluit în secret.

Cel mai bântuit castel din lume

Pixabay

Castelul Leap, Co Offaly, Irlanda

Adăpostul activităților paranormale regulate Castelul Leap din Irlanda este adesea numit cel mai bântuit castel din lume. Vârsta reală a castelului este acoperită de la fel de mult mister ca și povestea lui. În timp ce unii istorici spun că a fost construit în secolul al XV-lea, alții susțin că marele fort este mult mai vechi și a fost construit în jurul anului 1250.

Istoria sa sângeroasă sugerează că deținerea castelului a fost poate o onoare râvnită. A fost casa clanului conducător O’Carrolls în secolul al XVI-lea, când contele de Kildare a atacat-o pentru prima dată – după o încercare nereușită, a așteptat trei ani înainte de a încerca din nou. De data aceasta a reușit să doboare o parte din castel. Abia patru decenii mai târziu, familia O’Carroll și-a putut recupera castelul.

Până astăzi, vizitatorii raportează că au văzut umbre rătăcind lângă casa preotului. Unele relatări sugerează, de asemenea, observarea unui om cu umeri largi și greu care împinge un butoi în sus pe scări și, de îndată ce ajunge în vârf, îl rostogolește în jos și spre uimirea privitorilor, atât bărbatul, cât și butoiul dispar. .

O altă poveste înfricoșătoare este cea a Doamnei Roșii. Văzută pândind pe alei cu un pumnal ridicându-l de parcă ar înjunghia pe cineva. Se spune că ea este fantoma unei femei care a fost capturată și violată de familia O’Carroll. Mai târziu a rămas însărcinată, iar copilul ei a fost ucis de răpitorii ei.

Dacă în timpul turului castelului observi mirosul de carne în descompunere și de sulf, atunci sunt șanse să fi întâlnit „Ea”. Da, așa este cunoscută această creatură. Aproximativ de mărimea unei oi, se spune că are o față în putrefacție.

Castelul închisorii

Castelul Dragsholm, Zelanda, Danemarca

Sunt mai puține castele mai frumoase decât Castelul Dragsholm din Danemarca și încă mai puține sunt cele în care locuitorii îi includ pe cei dintr-un univers paralel.

La mijlocul secolului al XVI-lea, castelul a fost transformat într-o închisoare de către coroana daneză. Printre captivi se numără câteva figuri de profil, inclusiv fostul proprietar al lui Dragsholm Joachim Rønnowand și contele de Bothwell Ejler Brockenhuus, care a fost și al treilea soț al reginei Mary a Scoției.

Numai acest fapt este suficient pentru a-i face pe vizitatori să se simtă ușor stânjeniți. Cu toate acestea, devine mai ciudat. Au existat numeroase rapoarte despre observări a trei fantome foarte ciudate în castel.

Spiritul unei femei care poartă o rochie albă este adesea văzut pândind pe teren. Doamna Albă, așa cum a ajuns să fie cunoscută de-a lungul anilor, era de neam nobil. Ea a făcut ceea ce era de neimaginat și a avut o aventură cu un servitor. Acest lucru nu era de bun augur pentru tatăl ei, proprietarul castelului. A aruncat-o în temnițele castelului. De sute de ani, fantoma ei neliniştită a fost văzută cutreierând castelul. Mai ciudat este și faptul că în 1900, când au avut loc evacuări în și în jurul castelului, a fost găsit un schelet feminin acolo unde trebuie să fi fost temnițele, purtând o rochie albă.

O parte din splendoarea vieții într-un castel a fost să ai servitori la chemarea ta. Se spune că acești servitori erau extrem de loiali proprietarilor lor. O femeie de serviciu a crescut slujindu-și stăpânii la Dragsholm. Se spune că fantoma ei se plimbă prin castel până în ziua de azi, pentru a se asigura că totul merge ca un ceas.

Acolo unde spiritele și oamenii coexistă

Castelul Windsor din Anglia este cel mai vechi și cel mai mare castel din lume. Ca reședință oficială a monarhiei britanice, a găzduit familia regală de peste 100 de decenii.

Desigur, lista fantomelor, despre care se spune că împart castelul cu monarhia britanică și cu cei 500 de membri ai personalului lor, este nesfârșită.

Hendry al VIII-lea este o figură istorică copleșitoare. Se pare că chiar și în moarte vrea să stea cu ochii pe tronul care a fost cândva al lui. Despotul, despre care se spune că avea un temperament urât, suferise un accident nefericit. Ca urmare, piciorul i s-a ulcerat. Mulți vizitatori ai castelului au raportat că Hendry al VIII-lea s-a târât prin coridoare. Unii au susținut și că fostul monarh se aude strigând în castel.

Biblioteca maiestuoasă a Castelului Windsor are un vizitator regulat din partea cealaltă. Regina Elisabeta I, fiica lui Henric al VIII-lea, a fost văzută purtând o rochie neagră și un șal în interiorul bibliotecii. Ciocnitul malurilor ei pe podeaua de lemn se aude clar. Credeți sau nu, regele George al III-lea a susținut că a vorbit cu fantoma ei.

Turnul blestemat

Turnul din Londra

Timp de nouă secole, Turnul Londrei a rămas un fort enigmatic. Se spune că prima fantomă care a fost văzută la castel a fost în timpul construcției sale. Când a fost construit prosopul, se spune că Sfântul Toma de Canterbury și-a făcut apariția. Cu toate acestea, Henric al III-lea, al cărui bunic se spune că l-a ucis pe Sfântul Toma, a construit o capelă în turn pentru Arhiepiscop. Fantoma victimei pare să fi fost mulțumită de această ofertă și nu a mai fost văzută niciodată.

Observările lui Lady Arbella Stuart sunt frecvente. Ea alesese să se căsătorească cu nepotul lui Lady Jane Grey, William Seymour, fără permisiunea regelui James I. Seymour a fost închis în Turn, în timp ce Lady Stuart a fost plasată în arest la domiciliu. Aranjamentele lor de a scăpa au eșuat și, în timp ce frumusețea ei a ajuns la libertate, nefericita nobilă a fost capturată și a rămas în turn până la moarte. Se spune că a fost ucisă.

Spiritul neliniștit al reginei Anne Boelyn captează imaginația pasionaților de istorie din întreaga lume. O femeie de neam nobil, a devenit a doua soție a lui Henric al VIII-lea. Cu toate acestea, ea a fost prinsă în mijlocul multor controverse. Cea mai odioasă dintre crimele ei a fost faptul că nu a reușit să producă un moștenitor masculin la tron. Henric al VIII-lea și-a pierdut interesul pentru ea și a divorțat de ea. A fost acuzată de trădare și apoi a fost decapitată în turn. Se spune că a fost în agonie în ultimele sale ore. Până astăzi se spune că fantoma ei fără cap se plimbă pe coridoare.

Pragul iadului

Castelul Houska, Republica Cehă

Misteriosul castel Houska din Republica Cehă are o poveste neliniştitoare.

Arhitectura gotică a fortului și zidurile de piatră prezintă o priveliște maiestuoasă, dar deranjantă. Este situat în mijlocul neantului. Prima impresie pe care o ai din privire la castel este că este o structură construită pentru a-i proteja pe cei din exterior de ceea ce se află în interiorul zidurilor castelului. Chiar și animalele fără stăpân tind să stea departe de acest site.

Poate că acest lucru se datorează faptului că Castelul Houska, care a fost construit la începutul secolului al XIII-lea, nu a fost proiectat pentru rezidenți. De fapt, se spune că edificiul din piatră a fost construit în jurul unui crater. Folclorul sugerează că această gaură din pământ era Poarta către Iad și demoni și creaturi ciudate înaripate ar fi revărsat din ea. De fapt, există rapoarte frecvente despre astfel de ființe care înconjoară castelul până astăzi.

Castelul a fost preluat în cele din urmă de către naziști, care au folosit pentru activități grotești, cum ar fi tortura a sute de oameni și teste genetice.

Pasionații de activități paranormale vizitează adesea site-ul. Majoritatea oamenilor tind să-și păstreze vizitele scurte. Se spune că nimeni nu poate petrece mai mult de o anumită perioadă de timp în castel. Mai ales că majoritatea vizitatorilor raportează un sentiment de a fi urmărit în mod constant.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro