Reclamă

Lectura este importantă. Nu numai că este o modalitate de a umple golurile lăsate de educația formală, dar este o modalitate semnificativă de a ne îmbunătăți pe noi înșine

Contează însă ce citești și cum aplici. Citirea a ceea ce toată lumea citește este folositoare pentru a face conversație. Dar nu o să vă ajute să gândiți diferit. Având în vedere acest lucru, iată cinci cărți care vă vor schimba viața și vă vor permite să vedeți lucrurile într-o lumină nouă.

TOP 5

pixabay.com

1. Maxime colectate și alte reflecții de La Rochefoucauld
Analiza critică a comportamentului uman a lui La Rochefoucauld nu va fi uitată în curând. O listă de oameni influențați de maximele sale include Nietzsche, Voltaire, Proust, de Gaulle și Conan Doyle. „Cea mai bună politică a cititorului”, sugerează Rochefoucauld, „este să presupunem că niciuna dintre aceste maxime nu este îndreptată către el și că el este singura excepție.”

2. Cele 48 de legi ale puterii, de Robert Greene
Lecția – „Făți profesorii pe care îi ai să pară mai strălucitori decât sunt și vei atinge supremul.” Mulți oameni și-ar fi dorit să citească această carte la începutul carierei. Este de mare ajutor.

3. Meditații de Marcus Aurelius

Poate mulți dintre voi s-ar putea să fi citit acest lucru deja. Cel mai bun mod de a rezuma această carte este: Un ghid simplu și puternic pentru viață. Această carte nu a fost niciodată destinată publicării, a fost pentru el însuși. Câți oameni își scriu o carte de epigrame?

4. Scrisori de la un negustor auto către Fiul Său
Această colecție de 20 de scrisori de la un mecanic către fiul său este nimic mai puțin decât genial. Acesta este un exemplu excelent de înțelepciune atemporală. Tema generală este cum să-ți crești copiii într-o lume în care au destule. Dar lecțiile se aplică atât părinților, cât și non-părinților.

5. Modele din viața mea de Herbert Simon
O autobiografie a laureatului Premiului Nobel Herbert A. Simon, un polimat remarcabil despre care ar trebui să știe mai mulți oameni. Într-o epocă în care se specializează din ce în ce mai mult, el este un generalist rar. Aplicând ceea ce a învățat ca om de știință în alte aspecte ale vieții sale. Trecând disciplinele, el se află la intersecția „științelor informației”. El a câștigat Nobelul pentru teoria sa despre „raționalitatea mărginită” și este probabil cel mai bine cunoscut pentru citatul său pătrunzător „O bogăție de informații creează o atenție săracă.”.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro