Reclamă

Vinetele sunt indigene subcontinentului indian și acum s-au răspândit în întreaga lume. Cu siguranță și tu ai mâncat, măcar o dată, un preparat pe bază de vinete. 

În timp ce unii preferă să o numească vinete, indienilor le place să le numească „Baigan”. Deși este folosit ca legumă, cineva va fi surprins să știe că vinetele sunt de fapt fructe.

Vinetele se găsesc în diferite forme și dimensiuni în întreaga lume și pot fi luate într-o varietate de moduri. Încărcate cu o listă de beneficii, baingan-urile sunt sigure de consumat.

Baigan: Hrana pentru creier

Top 5 beneficii mai puțin cunoscute ale consumului de vinete
Pixabay

Vinetele sunt încărcate cu fitonutrienți, substanța chimică despre care se știe că ajută la funcționarea creierului. Includerea vinetelor în dieta ta poate duce la o creștere a memoriei și la o sănătate mintală și mai bună. Fitonutrienții cresc, de asemenea, abilitățile cognitive și astfel sporesc performanța creierului.

Sănătatea oaselor

Consumul de vinete a fost asociat cu îmbunătățirea sănătății oaselor. Aspectul violet lucios al vinetei nu este doar frumos de văzut, compușii fenolici, care sunt responsabili pentru culoarea frumoasă, fac mult mai mult decât adăugarea de culori!

Compusul vegetal este cunoscut a fi bun pentru sănătatea oaselor, iar consumul de vinete poate ajuta la boli precum osteoporoza. Vinetele sunt, de asemenea, bogate în fier și calciu, așa că consumul de vinete poate fi bun pentru oase.

Proprietăți anticancerigene

Vinetele sunt bogate in antioxidanti, in special mangan. Antioxidanții din vinete protejează celulele de deteriorare și ajută la combaterea infecțiilor. Creșterea conținutului de oxidanți din corpul tău asigură că organele sunt sigure și bine protejate de celulele canceroase.

Previne anemia

Fiind bogate în fier, vinetele sunt de ajutor în prevenirea anemiei. A avea vinete poate crește nivelul de hemoglobină la persoanele anemice. Anemia tinde deseori să-i facă pe oameni slăbiți și obosiți, alimentele încărcate cu fier pot da puterea care a lipsit.

Pentru o inimă fericită

Vinetele sunt bune pentru cei care sunt predispuși la boli cardiovasculare. Fibroase în natură, vinetele scad nivelul colesterolului și oferă protecție împotriva riscurilor grave ale inimii. Conținutul de polifenoli din vinete ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de zahăr din sânge.

Ajută la pierderea în greutate

Vinetele sunt sărace în colesterol și bogate în fibre. Conținutul scăzut de grăsimi al vinetelor le face un adaos excelent pentru o dietă de slăbire. Conținutul bogat de fibre de vinete tinde să vă mențină sătul pentru o perioadă mai lungă de timp. Ceea ce crește nivelul de sațietate.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro