Reclamă

Chiar și o simplă îmbrățișare poate salva vieți.

Ei bine, poate nu complet, dar cel puțin are multiple beneficii pentru sănătatea noastră. Este greu să fii de acord, deoarece toate sunt susținute de știință. Deci data viitoare când cineva te îmbrățișează, fă să dureze puțin mai mult pentru a absorbi mai bine toate beneficiile.

1. Reglează tensiunea arterială

Top 5 beneficii ale îmbrățișării conform științei
Pixabay

Îmbrățișările fac o treabă perfectă când vine vorba de tensiunea arterială. Doar 20 de secunde de îmbrățișare sunt suficiente pentru a-l coborî, iar efectul persistă o vreme când îmbrățișările se termină. De asemenea, reduce stresul atât la bărbați, cât și la femei și vă poate preveni chiar și posibilele boli de inimă.

2. Îți întărește sistemul imunitar

Îmbrățișarea și îmbrățișarea eliberează oxitocină, un hormon care are o legătură strânsă cu interacțiunile și legăturile sociale. Aceasta, la rândul său, stimulează celulele T-regulatoare. Drept urmare, vă întăresc sistemul imunitar și îl echilibrează.

3. Te face să te simți mai tânăr

Potrivit unui studiu, eliberarea de oxitocină repară mușchii. Se crede că servește ca un potențial tratament pentru pierderea musculară legată de vârstă. De asemenea, vă poate îmbunătăți sănătatea oaselor și ajută persoanele în vârstă să se recupereze mai repede după leziuni.

4. Acționează ca un analgezic natural

Eliberarea oxitocinei blochează cortizolul, în consecință, simțim mai puțină durere și mușchii ne devin mai relaxați. În plus, endorfinele sunt eliberate, așa că îmbrățișarea ameliorează și durerea cronică. Pentru a observa beneficiile, asigurați-vă că o îmbrățișare durează cel puțin 20 de secunde.

5. Îi face pe copii mai deștepți

S-a dovedit științific că bebelușii care au primit mai puțin contact fizic au rămas în urmă din punct de vedere biologic, în contrast cu cei care au avut suficient contact apropiat și reconfortant. O mulțime de procese importante au loc în timpul îmbrățișării — sunt create conexiuni și modelele de activitate sunt modulate. Deci, contactul piele-la-piele le stimulează creierul.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro