Reclamă

Unele alimente au o reputație proastă și din motive întemeiate.

Sifonul zaharat și chipsurile sărate, de exemplu, nu au nimic bun pentru ele din punct de vedere nutrițional. Alte alimente, însă, sunt toate prinse în stigmatizare și nici măcar nu merită. Sunt șanse să evitați multe opțiuni sănătoase de la masa dvs. de cină atunci când cu adevărat nu trebuie.

Pâine

Top 5 alimente „rele” care sunt de fapt bune pentru tine
Pixabay

Când vine vorba de carbohidrați, totul ține de calitate. Pâinea este ocolită de mulți. Deoarece este unul dintre membrii fruntași ai categoriei carbohidraților. Pentru a fi corect, multe tipuri de pâine sunt neimpresionante din punct de vedere nutrițional. Orice pâine albă și soiuri făcute cu adaos de zahăr (miere de grâu, ne uităm la tine). Nu sunt cele mai bune pentru a se cuibără în jurul șuncii și brânzei tale.

Acestea fiind spuse, există o mulțime de pâini care sunt atât delicioase, cât și hrănitoare. Cum ar fi cereale integrale încolțite, aluat, pâine de ovăz, pâine de in și grâu integral 100%, printre altele. Alegând cerealele integrale în detrimentul cerealelor rafinate, vă puteți reduce în mod eficient riscul de hipertensiune arterială, diabet și obezitate. Pentru un plus de putere, pâinea de înaltă calitate este, de obicei, îmbogățită cu o mulțime de vitamine și minerale excelente. Inclusiv fier extrem de important, niacină, tiamină și riboflavină.

Paste

În aceeași linie, pastele sunt considerate un carbohidrat mare și rău, dar nu merită rap. De fapt, carbohidrații sunt o parte esențială a unei diete sănătoase zilnice. Și, de fapt, oferă energie pentru a vă ajuta creierul, inima, sistemul nervos și rinichii să funcționeze la potențial maxim. Fără carbohidrați, s-ar putea să descoperi că ești lent și creierul tău este încețoșat. Nu este un mod bun de a fi.

La fel ca pâinea, calitatea carbohidraților contează cu adevărat. Carbohidrații simpli, precum cei găsiți în pastele albe, îți trimit zahărul din sânge în cădere liberă și fac ravagii în restul corpului pe care îl consumi prea des. În schimb, alegeți pastele din cereale integrale. Care sunt bogate în fibre. Carbohidrații complecși vă ajută să vă simțiți plini, vă reglează digestia. Și vă ajută să mențineți un colesterol sănătos.

Brânză

Bine, deci nu poți să stropești brânză topită, vrând-nevrând, peste tot și să te aștepți să rămâi subțire. Dar există un timp și un loc pentru acest produs lactat îndrăgit. De fapt, conține proteine, care te ajută să te simți plin (și, prin urmare, mai puțin probabil să mănânci o tonă de alte gunoiuri), precum și mult calciu care întărește oasele și diverse vitamine și minerale. În funcție de tip, brânza are și grăsime și sodiu în cantități variate. Așa că dacă nu exagerați cu totul, ar trebui să fiți bine.

Carne roșie

Carnea roșie (vită, porc, vițel și miel) este adesea primul lucru care trebuie tăiat din dieta unei persoane atunci când încearcă să aibă inima sănătoasă. Și în timp ce dieteticienii ne sfătuiesc să ne limităm consumul de carne roșie la 170 de grame. Nu mai mult de două ori pe săptămână din cauza conținutului de grăsimi saturate. Nu trebuie să o eliminăm total.

De fapt, carnea roșie este o sursă excelentă de vitamine B, fier, zinc și proteine. Toate elementele de care organismul tău are cu adevărat nevoie pentru a se dezvolta. Când consumați carne roșie, asigurați-vă că alegeți cele mai slabe bucăți și metode de gătit posibile (prăjire sau grătar). Pentru a minimiza riscurile pentru sănătate și pentru a maximiza beneficiile.

Cartofi

Un alt membru al categoriei de carbohidrați blestemat, cartofii sunt adesea evitați ca ciuma. Dar cartofii cu pulpă închisă la culoare (violet, în special) sunt foarte sănătoși. Și s-a dovedit că măresc nivelurile de antioxidanți. Cartofii cu pulpă mov pot avea, de asemenea, capacități antiinflamatorii. Consumul acestora poate reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Dacă nu vă simțiți chiar atât de colorați, din punct de vedere al cartofilor, alte tipuri precum russett și roșu sunt, de asemenea, sănătoase. Multe dintre acestea depind doar de modul în care le gătiți și de ce topping-uri adăugați. Când sunt pregătiți corect, acești tuberculi grozavi sunt surse grozave de fibre. Vitamina C, vitamina B-6, mangan și potasiu, deși există unele variații între tipuri.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro