Există alimente savurate în întreaga lume pe care SUA le consideră atât de riscante încât sunt complet interzise acolo.
Unele dintre acestea prezintă riscul de îmbolnăvire de origine alimentară, în timp ce altele aduc dăunători agricoli în țară. Procesul de determinare a alimentelor care sunt sigure este reglementat de Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) și/sau Departamentul Agriculturii din SUA (USDA), în funcție de tipul de aliment în cauză.
1. Carne de cal
Nimeni din Statele Unite nu se chinuie cu carnea de cal decât dacă o face ilegal. Acest lucru se datorează faptului că domnul Ed și prietenii săi ecvine trebuie să fie inspectați pentru consum uman în conformitate cu Legea federală de inspecție a cărnii.
Cu toate acestea, Serviciul de Inspecție și Siguranță Alimentară (FSIS) al USDA nu are voie să finanțeze inspecția sacrificării cailor pentru consum uman, oricum din 2006, potrivit unui reprezentant al FSIS. Din moment ce nu o pot inspecta, sacrificarea nu se poate întâmpla.
Interzicerea sacrificării cailor pentru carne „a devenit o luptă anuală” în Congres, potrivit USA Today. Există sprijin bipartizan pentru interzicerea permanentă a acestuia, lucru pe care Societatea Umanică a Statelor Unite îl sprijină, dar Asociația Americană de Medicină Veterinară nu o face.
2. Haggis
Bine, deci haggis-ul în sine nu este interzis. Dar unul dintre ingredientele principale ale felului de mâncare autentic este. Acel ingredient sunt plămânii animalelor. Haggis, felul de mâncare național al Scoției, este făcut în mod tradițional cu un stomac de oaie folosit ca un sac pentru a conține toate celelalte ingrediente (inclusiv plămânii tăiați).
FSIS nu incearca sa fie partide, cu toate acestea, interzicerea pulmonara este pentru protectia consumatorilor. Acest lucru se datorează faptului că fluidele gastrointestinale pot ajunge în plămânii unui animal în timpul procesului de sacrificare, ceea ce duce la un risc crescut de boli de origine alimentară, potrivit unui reprezentant FSIS. Deci, mulți în SUA fac haggis cu ingrediente precum mielul măcinat și carnea de organe de la alte animale, cum ar fi rinichi de vită sau ficatul de pui.
3. Agrișe
Această interdicție se aplică în principal oamenilor din secțiunea de nord-est a țării în aceste zile. O mare ușurare pentru fanii gemului dulce și dulce de agrișe. Maine, Delaware, New Hampshire și câteva state mențin interzicerea agrișei și a vărului său de coacăz negru. Deoarece unele specii ajută și stimulează o boală care ucide copacii cunoscută sub numele de rugina de pin alb. Deoarece nord-estul îi place destul de mult pinii săi albi, nu este greu de înțeles de ce locuitorii ar dori să minimizeze riscul.
4. Carne de vită separată mecanic (MS)
„Apetisant”, așa cum sună, nu poți găsi carne de vită separată mecanic în SUA. Deoarece ar putea conține agentul Encefalopatie spongiformă bovină, pe care îl cunoști mai bine drept „boala vacii nebune”.
Carnea de vită MS este un produs din carne sub formă de pastă, făcut atunci când carnea comestibilă încă atașată de oase este forțată printr-o sită sub presiune ridicată. Acest lucru separă osul de țesutul de carne, dar procesul a fost considerat nesigur în 2004 de către FSIS. Riscul vacii nebune nu se limitează însă la carnea de vită cu MS. Alte părți de bovine sunt, de asemenea, interzise pentru hrana umană, inclusiv creierul de vacă, craniile, ochii, măduva spinării, amigdalele și diverse alte bucăți. Deci, data viitoare când sunteți în SUA și aveți o dorință de amigdale de vacă, nu aveți noroc.
5. Sasafras
Este distractiv de spus, dar este periculos să mănânci! Sassafras conține uleiuri care sunt acum cunoscute drept cancerigene. Deși au fost folosite cândva pentru aromatizarea tot felul de feluri de mâncare, alimente și băuturi. Inclusiv berea de rădăcină, și chiar pentru tratarea inflamației oculare.
Din cauza legăturii cu cancerul, sassafrasul a fost interzis pentru consum uman în 1960 în SUA de către FDA și rămâne tabu astăzi. Așadar, dacă străbunica sugerează niște ceai de sassafras pentru a vindeca ceea ce te doare, știi ce să spui