O grămadă de prăjituri și dulciuri poate fi o adevărată provocare, mai ales dacă ești la dietă.

Este greu să rezisti și probabil crezi că trebuie să te uniți și să te îndepărtezi de acei carbohidrați diabolici. În realitate, poți să arăți, să mirosiți sau chiar să luați o mușcătură sau două, nu vă va strica dieta dacă le mâncați cu moderație. De fapt, dimpotrivă, s-ar putea chiar să beneficiezi de ea.

Pizza

Top 5 alimente nesănătoase care sunt de fapt bune pentru tine Pixabay

Sosul de rosii contine licopen – un antioxidant puternic care te poate proteja de bolile de inima, mai ales cand este fierbinte. Aluatul de pizza conține și antioxidanți datorită reacțiilor chimice ale drojdiei. În plus, acoperă toate grupurile de alimente – acoperiți 5 grupuri de alimente diferite cu o singură pizza.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Cartofi prăjiți

Puteți obține cu ușurință aportul zilnic de proteine ​​ronțăind niște cartofi prăjiți. De asemenea, îmbunătățesc absorbția nutrienților în organism și chiar previn crampele musculare. Interesant este că ele promovează o dezvoltare adecvată timpurie a creierului în timpul sarcinii și copilăriei.

Gogoși

Gogoșile sunt pline de vitamina C, zinc și pot avea chiar diferite umpluturi de fructe. Sunt de fapt mai sănătoase decât brioșele – gogoșile au aproape jumătate din calorii și zahăr. În mod similar, cerealele dimineața palid în comparație. Când mănânci gogoși, știi că te răsfăț, așa că te limitezi, în timp ce consumul de cereale aparent sănătoase îți poate da o percepție greșită.

Popcorn

Popcornul reduce riscul bolilor cardiovasculare prin scăderea nivelului de colesterol. 3 căni de floricele de porumb sunt egale cu 1 ceașcă de fulgi de ovăz – are multe fibre și ajută la constipație. În plus, are și un conținut scăzut de calorii și, în același timp, este sățios și gustos.

Hamburgeri

Hamburgerii preparati cu carne rosie sunt cea mai buna sursa de fier hem. Utilizarea cărnii slabe în hamburgerii de casă poate ajuta la prevenirea tulburărilor nervoase și la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, conțin 2,5 micrograme de vitamina B-12, care reprezintă 100% din doza zilnică recomandată pentru adulți. Le poți face mai sănătoase prăjind chiftele la grătar în loc să le prăjești.