Reclamă

Zaharul în exces, dăunează grav sănătății. Dacă îl scoatem din alimentație ar putea să nu ne transforme în super-eroi, dar cu siguranță ne poate îmbunătăți viața și sănătatea.

Descopere efectele pozitive ce se vor petrece dacă te decizi să elimini  zahărul din alimentație.

Volumul creierului tău poate crește și memoria se poate îmbunătăți

Când stomacul ne spune să mâncăm ceva dulce, creierul nostru spune „nu” . Studiile au descoperit că, chiar dacă nu ne îngrășăm în timp ce mâncăm zahăr, creierul nostru încă simte disconfort. Acest lucru se datorează faptului că funcțiile noastre cognitive pot deveni mai lente. Este posibil să avem memoria afectată și să devenim mai slabi în luarea deciziilor. În plus, creierul nostru poate să-și piardă volumul și să devină mai mic în anumite zone.

Sursa: Social media

Este posibil să ai părul mai gros

Potrivit dermatologilor, zahărul poate provoca rărirea și căderea părului. Acest lucru se întâmplă deoarece nivelul crescut de glucoză provoacă niveluri inegale de hormoni precum insulina și steroizii, iar echilibrul hormonal se transformă într-un roller coaster. Atunci scalpul nu este bine hrănit și putem începe să pierdem părul. Dieta corectă nu va putea reface daunele care au fost deja făcute, dar poate preveni căderea părului în viitor, susțin medicii.

Puteți evita părul excesiv pe față și pe corp

Când mâncăm zahăr rafinat, procesat, ne putem confrunta cu problema părului nedorit de pe corpul nostru, susțin oamenii de știință . Zahărul provoacă un nivel crescut de insulină în sângele nostru, care la rândul său provoacă un nivel mai ridicat de testosteron. Acest hormon intensifică creșterea părului și îl face mai pigmentat, iar cantitatea excesivă a acestuia poate face ca părul întunecat să crească deasupra buzei superioare și pe burtă.

Oasele tale pot rămâne puternice

Există o părere larg răspândită că sarea ne face oasele mai fragile, deoarece elimină calciul din organism. Dar medicii sunt și mai îngrijorați în privința zahărului. Cercetări recente au descoperit că zahărul îngreunează organismul nostru să metabolizeze vitamina D și, de fapt, ne îndepărtează oasele de calciu, magneziu și alți nutrienți. Ar putea duce la  osteoporoză , iar țesutul nostru osos devine fragil.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro