Reclamă

Dacă ai avut vreodată un început de durere de gât, știi cum se simte.

Într-un minut ești bine și o clipă mai târziu începi să vezi stele și nici măcar nu poți mișca capul. Se pare că nimic nu te poate salva de această tortură decât un masaj bun și ai da lumii să obțină unul. Dacă nu este nimeni lângă tine care să-ți ofere această ușurare, nu te supăra – poți să o faci singur! Și cea mai bună parte este că vei avea nevoie doar de mâini și de un prosop.

1. Masaj cu prosoape

Top 3 tehnici de automasaj pentru gât. Le poți practica chiar și când ești la muncă
Pixabay

Puteți pune pur și simplu un prosop rulat la spate la biroul dvs. de lucru, într-o călătorie cu mașina sau chiar în camera de zi pe canapea – dacă petreceți prea mult timp stând într-o singură poziție.

Un alt avantaj al unui prosop este că poate fi fierbinte/cald – dacă prosopul este încălzit, atunci acest lucru poate crește fluxul de sânge, având un efect pozitiv asupra gâtului și spatelui. De obicei, căldura suplimentară este bună pentru aceste zone, dar dacă corpul tău se umflă, atunci este recomandabil să folosești gheață. Când vă puneți prosopul pe gât și pe umeri, vă poate ușura mușchii comprimați – astfel încât fiecare umăr să se simtă mai puțin tensionat.

Pune prosopul în spatele gâtului. Luați capătul stâng al prosopului cu mâna dreaptă și trageți-l în jos de-a lungul pieptului. Luați capătul drept al prosopului cu mâna stângă și trageți-l în sus și la stânga de-a lungul frunții, astfel încât capul să se întoarcă spre stânga urmând prosopul așa cum se arată în imaginea de mai sus.

Faceți mai multe mișcări, întorcând capul spre stânga și eliberând presiunea. Repetați pe cealaltă parte. Asigurați-vă că nu trageți prosopul prea puternic și nu faceți mișcări ascuțite. Vedeți acest videoclip pentru instrucțiuni detaliate.
Pune prosopul în spatele gâtului. Trageți prosopul înainte cu ambele mâini, aplicând o ușoară presiune pe gât. Întoarceți încet capul spre stânga și mențineți această poziție pentru câteva secunde. Întoarceți încet capul spre dreapta și mențineți această poziție pentru câteva secunde. Continuați să trageți prosopul înainte în timp ce faceți turele, așa cum se arată în acest videoclip. Asigurați-vă că nu trageți prosopul prea puternic și nu faceți nicio mișcare ascuțită.

2. Masaj muscular din spatele gâtului

Masarea spatelui și, în general, a gâtului și umerilor, ajută la înmuierea țesuturilor musculare și la creșterea fluxului sanguin. Durerea de gât poate fi ameliorată folosind propriile mâini, mai ales că nu este greu să ajungi la gât. De obicei, pentru a vă face un masaj, trebuie să folosiți alți mușchi pentru a-i ușura pe mușchii pe care îi masați. Chiar dacă un masaj profesional sună ca o idee grozavă chiar acum, există de fapt câteva beneficii de a fi propriul tău masaj terapeut!

În primul rând, îți cunoști și înțelegi cel mai bine propriul corp și poți alege cu ușurință în ce zonă simți cea mai mare durere. De asemenea, când vorbim despre beneficiile pe termen lung, un masaj profesional nu rezolvă în general tensiunea. Deși vă poate ajuta în următoarele zile, s-ar putea să nu vă ajute pe termen lung. De aceea, ar putea fi mai bine pentru tine să înveți pe cont propriu și să te tratezi din când în când.

Pune mâna stângă pe mușchiul gâtului care se află în spatele urechii stângi, așa cum se arată în imaginea de mai sus. Cu degetele moi, aplicați o presiune ușoară asupra zonei. Întoarceți încet capul spre dreapta în timp ce aplicați presiunea. Asigură-te că degetele tale nu se mișcă și că doar capul tău se mișcă. Repetați pe cealaltă parte. Vedeți acest videoclip pentru instrucțiuni detaliate. Repetați ciclul de mai multe ori până când simțiți ușurare.
Cu degetele, masați aceeași zonă cu mișcări circulare ușoare pentru a crește fluxul sanguin și a elibera tensiunea.

3. Strângerea mușchilor laterali

Pune-ți palmele pe părțile laterale ale gâtului. Aduceți capul puțin înapoi și lăsați-l să cadă ușor spre stânga. Strângeți mușchii spatelui stâng ai gâtului, astfel încât să se simtă duri, dar plăcute. Apoi lăsați-vă capul să coboare ușor spre dreapta. Acum strângeți mușchii spatelui drept ai gâtului.

Continuați să strângeți mușchii din partea dreaptă și stângă, începând din partea de jos a gâtului și deplasându-vă încet în sus.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro