Reclamă

Nu este un secret pentru nimeni că multor oameni nu le plac finanțele personale.

Nu numai că subiectul poate fi confuz (și, să recunoaștem, plictisitor). Dar poate și stârni anxietate și teamă. Cu toate acestea, cel mai rău lucru pe care îl poți face când vine vorba de finanțele tale personale este să le ignori.

Pentru a rămâne sănătos din punct de vedere financiar, veți dori să configurați sisteme care funcționează și să vă verificați în mod regulat progresul. Un loc ușor de început este cu chitanțele. Deși probabil că nu trebuie să salvați o dovadă de cumpărare pentru fiecare gumă pe care o cumpărați, există anumite chitanțe de care veți dori să le păstrați.

Aici, experții financiari ne spun motivele principale pentru a vă salva chitanțele și cum să o faceți cu ușurință. Urmând sfaturile lor, vă puteți economisi bani majori și dureri de cap în viitor.

1.Este posibil să aveți nevoie de chitanțele dvs. pentru taxe

Top 5 motive pentru a nu arunca niciodată chitanțele. Experții ne avertizează
Pixabay

Motivul principal pentru care veți dori să vă salvați chitanțele este în scopuri fiscale. În special, veți dori să salvați chitanța pentru orice articole pe care le deduceți din taxe.

“Acest lucru include chitanțe pentru donații caritabile, cheltuieli de afaceri și cheltuieli de birou la domiciliu.”, spune Michael Collins, CFA, profesor la Gerrish School of Business de la Endicott College. „Ar trebui să păstrați aceste chitanțe într-un loc sigur în cazul în care sunteți vreodată auditat de IRS”.

Larry Hendrickson, fondatorul și managing partner al G&H Financial Group din North Canton, Ohio, recomandă organizarea acestor chitanțe în dosare. De fiecare dată când cumpărați ceva pe care intenționați să anulați taxele, puteți arunca chitanța înăuntru.

În acest fel, odată ce sezonul fiscal se va întinde, veți fi gata să depuneți un dosar. Și nu veți lăsa să vă căutați prin e-mail dovada că ați donat 500 USD unei organizații de caritate. „Păstrarea acestor chitanțe într-un sistem organizat îți va face viața împreună cu cea a CPA-ului tău mult mai lină.”, spune Hendrickson.

2.Este posibil să aveți nevoie de chitanțele dvs. pentru o rambursare

Prânzurile corporative și rechizitele de birou se adună. Și veți dori să păstrați chitanțele atunci când o fac. „Majoritatea companiilor își vor oferi angajaților un card de credit al companiei.”, spune Hendrickson. „Achizițiile de pe acel card trebuie urmărite cu chitanțe pe care angajatorul va trebui să le depună în scopuri fiscale.”

Dacă nu sunteți în măsură să prezentați o chitanță, Hendrickson observă că compania dumneavoastră vă poate solicita să le rambursați pentru cheltuielile nedocumentate. Desigur, asta este ceva ce vei dori să-l eviti cu orice preț. Păstrați chitanțele cardurilor dvs. corporative într-un singur loc. Și rezervați o oră pe lună pentru a le depune conform instrucțiunilor companiei dvs.

3.Este posibil să fie nevoie să faceți o retur sau un schimb

De câte ori ai vrut să returnezi ceva, doar ca să nu ai noroc să găsești chitanța? „Ar trebui să salvați sau cel puțin să știți unde să găsiți de pe computer chitanțele pentru toate achizițiile. Pentru cel puțin 30 până la 60 de zile după o achiziție. În funcție de politica de returnare sau de schimb a vânzătorului.”, spune Lei Han, CPA, profesor asociat de contabilitate la Universitatea Niagara.

Păstrați un dosar fizic pentru chitanțele pe hârtie și un folder digital pentru chitanțele din achizițiile online. Și voilà, nu vei fi lăsat să stai la coadă.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro