Află cum poți scăpa de o migrenă ce pare că nu vrea să dispară.

Tensiunea și durerea enervante în orice regiune a capului vă pot afecta starea de spirit, munca și chiar viața socială. Din fericire, puteți face multe pentru a calma durerea în timp ce așteptați o programare la medicul dumneavoastră.

Încercați presopunctura

Multe diagrame descriu punctele de presopunctură de pe urechile noastre când eram copil în poziție fetală și există o mulțime de puncte de presiune pe urechi care corespund diferitelor părți ale corpului nostru. Aplicarea unei presiuni ușoare pe un punct situat chiar în spatele lobului urechii poate ameliora durerile de cap. Apăsarea punctului din centrul de sus al urechii poate atenua tensiunea care însoțește adesea migrenele.

Calmează durerea cu comprese de apă rece

Dacă durerea de cap este atât de puternică încât abia te poți ridica, atunci aplicarea de comprese reci sau înghețate pe gât sau pe cap. Acest lucru poate ajuta la atenuarea simptomelor enervante. Are efect imediat deoarece îngustează vasele de sânge și scade inflamația.

Sursa: Social media

Bea o cafea

Mulți iubitori de cafea știu că nimic nu poate face durerile de cap de dimineață să dispară mai repede decât o ceașcă fierbinte de cafea. Pe lângă faptul că îți stimulează starea de spirit, s-a dovedit că bea cafea are un efect pozitiv asupra durerilor de cap.

Să rămâi activ și să faci în mod regulat exerciții fizice este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta. În cazul în care ești familiarizat cu durerile de cap enervante, ar trebui să fii atent la tipul de antrenament pe care îl alegi. Unele activități cu impact ridicat, cum ar fi ridicarea de greutăți mari , pot duce la o afecțiune cunoscută sub numele de „durere de cap a halterofilului”. Exercițiile mai blânde, dimpotrivă, pot fi de ajutor atunci când te confrunți cu migrenele. De exemplu, yoga poate elibera tensiunea din corpul tău. Acest lucru la rândul său, scade riscul de dureri de cap.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.