Castraveții pot să devină salvatorii noștri

Castravetele este unul dintre cele mai versatile fructe pe care le poți savura în întregime, în salate, în sandvișuri și chiar în supe.

Dar, majoritatea oamenilor se bucură de ea după ce l-au decojit și aruncă acele coji. Ceea ce nu știu este că aceste coji de castraveți sunt foarte hrănitoare și pline de antioxidanți, minerale și vitamine.

Nu trebuie aruncat niciodată, iar experții sugerează că trebuie să consumați întotdeauna castraveți cu coaja. Dar, dacă ai niște coji de castraveți lângă tine, există 3 moduri prin care le poți recicla. Popularul vlogger armean Armen Adamjan a distribuit câteva dintre aceste hack-uri pe mânerul său TikTok și sunt foarte unice și utile. Iată cum puteți recicla acele coji de castraveți nefolosite, aruncați o privire.

Apă de castraveți verzi

Top 3 moduri în care poți recicla cojile de castraveți și sunt uluitoare
Pixabay

Dacă doriți să vedeți o creștere rapidă a plantelor de blat, atunci acest hack vă va ajuta foarte mult. Tot ce trebuie să faci este să iei niște coji de castraveți proaspete și să le arunci într-un borcan. Umpleți-l cu apă și acoperiți-l cu un capac și lăsați cojile să se înmoaie timp de 5 zile. După 5 zile, strecoară apa și aruncă aceste coji acum.

Utilizați această apă magică pentru a promova creșterea sănătoasă a plantelor, deoarece această apă este bogată în potasiu și fosfor, care sunt necesare pentru o creștere sănătoasă a plantelor. Această apă poate fi adăugată la plante o dată la 3 săptămâni și puteți vedea magia care se întâmplă.

Cenuşă de coajă de castraveţi

Potrivit lui Armen, această cenușă funcționează ca magie pentru a crește plantele. Tot ce trebuie să faceți este să uscați cojile de castraveți la soare și, când sunt complet uscate, să aprindeți un bețișor de chibrit și să ardeți aceste coji uscate.

Acest lucru va ajuta la transformarea cojilor în cenușă. Presărați această cenușă de coajă de castravete în solul în care crește planta. Acest lucru ajută la creșterea mai rapidă a plantei, deoarece nutrienții sunt eliberați mai repede.

Coji de castraveți

Puteți plasa direct aceste coji de castraveți în solul plantei și țineți departe acele furnici, care mănâncă frunzele și dăunează plantei. Alcaloidul prezent în castraveți acționează ca un repelent natural. În acest fel, puteți salva planta fără a arunca niște coji.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.