Deshidratarea joacă adesea un rol important în buzele uscate

Pielea poate fi cel mai unic organ din corpul uman, iar pielea de pe buzele tale este destul de unică în sine.

Cea mai mare parte a pielii de pe față are aproximativ 16 straturi opace de celule, atât moarte, cât și vii. Buzele tale, pe de altă parte, au doar trei straturi de piele și sunt de fapt translucide. Buzele își capătă culoarea roșiatică caracteristică din stratul subteran, membrana mucoasă (care dă și buzelor mufă). Capilarele împachetate în stratul mucoasă al buzelor tale împing aproape de piele de pe suprafața buzelor. Dezvăluind sângele din interior Împingeți-vă buzele strâns împreună într-o oglindă și apoi eliberați presiunea. Ele trec de la o culoare deschisă a pielii înapoi la roșu. Pe măsură ce sângele se întoarce în capilare.

Buzele tale sunt printre cele mai expresive părți ale corpului tău. Buzele subțiri și desenate arată severitate. Buzele ridicate într-un zâmbet arată fericire și căldură. Să-ți muști buzele este timid și jucăuș.

Investește într-un balsam de buze bun

Colaj Substantial

Există zvonuri de lungă durată că unele balsamuri de buze (în special Carmex) creează dependență sau chiar usucă buzele. Se pare că aceste zvonuri sunt nefondate. Ingredientele cel mai frecvent puse la îndoială găsite în unele balsamuri de buze – fenol, mentol și camfor. De fapt nu usucă buzele, ducând la rândul lor la utilizarea repetată. Și, în cele din urmă, la dependență, așa cum suspectează unii.

Într-adevăr, aproape orice balsam de buze vă va menține buzele suficient de umede. Există câteva ingrediente cheie pe care doriți să le căutați într-un balsam de buze. Balsamurile au nevoie de o bază, adesea petrol, ceară de albine sau alt ulei, care va oferi o barieră pentru a preveni pierderea umidității. Emolienții precum aloe sau lanolină înmoaie buzele. Vitaminele și compușii bogați în nutrienți sunt, de asemenea, adesea adăugați pentru a ajuta la regenerarea și protecția țesuturilor.

Aveți grijă în alegerea produselor cosmetice

Dacă purtați ruj, creion de buze sau luciu de buze, există câteva lucruri pe care ar trebui să le evitați atunci când alegeți produse cosmetice. Adică, ar trebui să le eviți dacă nu vrei ca buzele tale uscate și crăpate să atragă privirea de restul feței.

Principalul ingredient la care vrei să fii atent este alcoolul. Rujurile mate și de lungă durată conțin de obicei tipuri de alcool, care tinde să elimine umezeala naturală de pe buze pe măsură ce se evaporă. Deoarece alcoolul este un ingredient atât de esențial în ruj, unii producători au început să folosească alcool derivat din plante care acționează ca emolienți. Cum ar fi lanolină.

Alte rujuri și gloss-uri sunt concepute să se dubleze ca balsam de buze și să conțină multe dintre aceleași ingrediente ca un balsam de buze tradițional. Cum ar fi ceara de albine sau aloe. Dacă poți găsi un ruj care conține și un SPF de 15 sau mai mult, ești gata.

Oferiți o barieră în calea medicamentelor puternice

În general, nu este o idee bună să aplicați medicamente dermatologice puternice direct pe buze. Amintește-ți că buzele tale sunt subțiri și fragede și au nevoie de protecție.

S-ar putea să vă aflați într-o situație în care va trebui să aplicați medicamente topice. Cum ar fi o cremă anti-acnee sau un remediu pentru herpes rece. De asemenea, puteți folosi peelinguri faciale și măști și formule anti-îmbătrânire pentru a reduce ridurile sau pentru a vă exfolia pielea. Toate aceste produse obișnuite (spre deosebire de balsamurile de buze) conțin agenți de uscare. Și substanțe chimice menite să îndepărteze stratul superior de piele moartă sau să usuce acneea sau herpesul bucal.

Deși nu aplicați aceste formule direct, ele au o modalitate de a ajunge la buze, unde pot provoca uscăciune. Cea mai bună ofensă este o bună apărare – înainte de a aplica o mască facială sau un medicament pentru herpes labial, asigurați-vă o barieră de protecție buzelor. Folosește ceva precum vaselina sau un balsam de buze gros ca barieră și ești gata.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.