Reclamă

Călătoria oferă o oportunitate unică de a explora alte culturi și obiceiuri.

Dar, având în vedere unele dintre aceste diferențe, experții spun că există un lucru important care ar trebui să fie pe lista ta de lucruri de făcut înainte de a te îndrepta către aeroport. Să-ți verifici valiza pentru medicamentele care sunt interzise la destinația ta finală.

Medicamente pentru pierderea în greutate

Top 3 medicamente populare care sunt interzise în alte țări
Pixabay

Credeți sau nu, produsele de zi cu zi, de la controlul nașterilor la pudra proteică sunt ilegale în unele țări de pe tot globul, avertizează experții de la Global Support Services de la Universitatea Harvard. „În funcție de destinație, ați putea fi supus unui control sporit din partea oficialilor vamali (nu este mare lucru, credeți). Sau confiscări și închisoare (care au escaladat rapid). În Turcia, Egipt și Malaezia, de exemplu, o condamnare pentru infracțiunea de droguri poate duce la pedeapsa cu moartea”, scriu experții de la Harvard.

Deci, ce ar trebui să faci înainte de a porni la drum, pentru a evita o astfel de catastrofă? Experții vă sfătuiesc să verificați întotdeauna regulile țării în care călătoriți înainte de a împacheta sau expedia orice formă de medicamente. Și să vă familiarizați cu medicamentele comune care au cauzat probleme călătorilor în trecut. 

Sudafed

În timpul sezonului rece și al alergiilor, mulți oameni iau Sudafed pentru a-și ușura congestia și curgerea nasului. Cu toate acestea, acest medicament popular este interzis în Japonia. Împreună cu orice alt produs care conține peste 10% pseudoefedrină. Alte mărci populare care includ acest ingredient în anumite produse includ Vicks. Zyrtec, Advil, Tylenol și multe altele.

În urma Actului Combat Methamphetamine Epidemic Act din 2005, vânzările Sudafed au fost restricționate și urmărite în S.U.A. Doarece ingredientele sale pot fi folosite pentru a produce metamfetamină ilegală. Unele state au decretat că Sudafed poate fi vândut numai pe bază de rețetă. Pentru a limita cazurile de abuz.

Adderall

Adderall și alte amfetamine și metamfetamine sunt, de asemenea, ilegale în Japonia, scrie Wall Street Journal. În 2015, o femeie din Oregon care preda limba engleză în străinătate a fost reținută timp de 18 zile într-o închisoare japoneză. Pentru că a transportat medicamentele la noua ei adresă în timpul mutării.

Între timp, ratele de prescripție Adderall sunt în creștere în rândul adulților din SUA, în ciuda faptului că abuzul său pe scară largă este documentat pe scară largă. „Există multiple riscuri sau consecințe potențiale pentru sănătate asociate cu utilizarea abuzivă a stimulentelor prescrise. Inclusiv disfuncții cardiovasculare, psihoze și alte tulburări mintale și supradozaj”, spune un studiu din 2020 în revista Drug and Alcohol Dependence.

Ambien

Ambien este un instrument popular pentru somn cu prescripție medicală. Cu un record de siguranță stâncos. De fapt, conform unui studiu din 2020 publicat în revista Pharmacoepidemiol Drug Safety. A existat o medie anuală de 5.281 de vizite la urgențe pentru reacții adverse la medicamente la Ambien între 2010 și 2017. Spitalizarea a fost necesară în 25% dintre aceste vizite.

Deși medicamentul a fost încă prescris în SUA de peste 31 de milioane de ori în 2017, unele țări au legi mult mai stricte când vine vorba de Ambien. Se pare că acest medicament este interzis în Arabia Saudită și Nigeria, potrivit Reader’s Digest.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro