Reclamă

Căsătoria este un angajament pe viață și, ca orice relație, are suișuri și coborâșuri.

Există probabil anumite lucruri asupra cărora tu și soțul/soția nu sunteți de acord sau subiecte care pur și simplu par să vă deranjeze. Dar, dincolo de frustrările specifice care vă intră sub piele, consilierii matrimoniali spun că există anumite lucruri pe care nu ar trebui să le spuneți niciodată soțului/soției, chiar dacă reflectă ceea ce vă simțiți cu adevărat. În cele mai multe cazuri, veți descoperi că există modalități mai bune de a exprima ceea ce vă referiți pentru a ajuta la navigarea într-o situație dificilă.

Poate că ar trebui să divorțăm

Top 3 lucruri pe care nu ar trebui să le spui niciodată soțului tău
Pixabay

Probabil că ar trebui să fie de la sine înțeles, dar să arunci în jur cuvântul „divorț” în conversația cu soțul tău este neînțelept.

Ce este un predictor al divorțului? A vorbi despre divorț! În focul unei certuri, amenințarea cu părăsirea relației este manipulativă și vătămătoare. Primele două dăți când faci asta într-o ceartă, obții rezultatul pe care ți-l dorești. Treci în inima partenerului tău teama că va fi abandonat.

După aceea, totuși, soțul tău va începe probabil să se întrebe cum ar fi viața fără o relație – și fără tine. Soțul tău începe să investească mai puțin, să-i pese mai puțin și să verifice relația. Acest lucru nu se face pentru că ea sau el nu te iubește. Este o simplă autoconservare.”

Spunând „divorț”, elimini speranța din relația ta. Fără speranță, ai comunicat că relația ta nu merită. Amintiți-vă că v-ați căsătorit cu soțul dumneavoastră la bine sau la rău. Soțul tău și-a luat un angajament față de tine și trebuie să respecți asta. Nu folosi amenințări pentru a-ți manipula soțul pentru a obține ceea ce îți dorești. În schimb, încearcă să folosești empatia și înțelegerea.

Întotdeauna/niciodată nu faci asta

Folosirea extremelor precum „întotdeauna” și „niciodată” poate fi izolatoare pentru soțul tău. Motiv pentru care ar trebui să evitați să le folosiți atunci când încercați să vă exprimați punctul de vedere.

Acest tip de afirmație este dăunătoare. Deoarece implică faptul că soțul tău este incompetent. Vrei să spui că știi mai bine decât soțul tău. Iar dacă el sau ea nu este de acord cu tine, atunci el sau ea trebuie să fie prost sau cu voință slabă. Aceste acuzații sunt, de asemenea, adesea neadevărate și „închid comunicarea”. Când cuplurile vorbesc în mod absolut, ajung să se certe despre exagerare. În loc să ajungă la fundul problemei cu care au probleme.

Acest lucru lasă, de asemenea, puțin loc pentru negociere sau compasiune. De asemenea, îi spune partenerului tău că nu recunoști niciun punct forte sau efort de la el.

Mă dezamăgești

În toate aspectele vieții, este obișnuit să simți rușine atunci când crezi că ai dezamăgit pe cineva. Același lucru se poate spune despre o căsătorie, în care relația ar trebui să fie echilibrată.

Fiecare căsnicie poate avea dezamăgiri. De la faptul că el nu a ajutat prin casă până la faptul că ea este prea obosită pentru a face sex și tot ce este între ele. Mulți dintre noi cred că modalitatea de a aborda aceste probleme este prin verbalizarea modului în care ne fac să ne simțim și a ceea ce trebuie să facă soțul nostru pentru a le remedia. Problema cu această abordare este că deseori creează efectul opus.

Ar trebui să-ți verbalizezi preocupările dacă nevoile tale nu sunt satisfăcute. Dar există modalități „necritice” respectuoase de a comunica acele sentimente. Dacă cineva se așteaptă la ce este mai bun de la noi, în mod natural vrem să ne ridicăm la nivelul acestei așteptări. Folosind aceste cunoștințe, putem inspira rezultatele dorite. Apreciind ceea ce fac ei bine și încurajând ceea ce ne-ar plăcea să vedem în relație.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro